Lettet etter kun ett snøskredoppdrag i påsken

Mange har i dag satt kursen ned fra påskefjellet. Røde Kors er lettet over at snøskred ikke har ført til personskader i den store utfartsuken.

I løpet av påsken har Røde Kors-mannskaper blitt utkalt til kun ett snøskred. Dette skredet viste seg å være selvutløst og ingen mennesker var i nærheten.

– Vi er lettet og glade for at påsken har vært så rolig som den har vært. Etter flere dødelige snøskred tidligere i vinter, har vi så langt heldigvis sluppet skredulykker i påsken, sier landsrådsleder Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps.

Røde Kors minner likevel om snøskavler som har blitt tyngre etter mildværet de siste dagene fremdeles kan løsne og føre til snøskred, selv i områder som ikke er typiske for toppturer.

– De som fortsatt er i fjellet, må både sjekke snøskredvarselet på varsom.no og holde seg unna slike snøskavler, sier Løvik.

Etter fantastiske værforhold gjennom store deler av påsken, melder hjelpekorpsere på en rekke av Røde Kors sine 150 vaktstasjoner om liten eller ingen utfart i fjellet 1. påskedag.

Til nå i påsken har Røde Kors gjennomført 189 oppdrag av ulike typer, mot 371 i 2018. For å finne lavere tall på oppdrag og skader må vi tilbake til 2014. Da ble det de første 10 dagene av påsken gjennomført 171 oppdrag.

Røde Kors har til nå behandlet 451 skader, et tall som er på nivå med «bunnåret» 2014.

Antall skader på dette tidspunkt i fjor, da påsken kom tidlig, var 756. Fine værvarsler hele påsken er trolig noe av årsaken til lave oppdragstall. Siste døgn har Røde Kors vært ute på 20 oppdrag.

– Når det har vært så mange fine dager, har trolig folk ikke hatt hast med å gå den ekstra lange turen. Da har man kunnet fordele timene ute over flere dager, og kanskje ikke blitt like slitne på slutten av dagen, sier Løvik.

Røde Kors Hjelpekorps har denne påsken hatt 1200 frivillige i forhøyet beredskap på sine 150 vaktstasjoner landet over.

For mer informasjon ring Røde Kors pressevakt på tlf 94 87 29 99.