Røde Kors takknemlig for milliongave fra Viking Sky-reder

Viking Ocean Cruises og reder Torstein Hagen har besluttet å gi Røde Kors 1 million kroner som takk for innsatsen på Hustadvika.

Lørdag 23. mars kom cruiseskipet Viking Sky i havsnød og måtte evakueres.

I et brev fra rederiet uttrykker reder Hagen takknemlighet for måten passasjerer og mannskap ble tatt hånd om etter at de var kommet i land til evakueringssenteret i Brynshallen og i Kristiansund og Molde.

Gaven mottas med stor takknemlighet.

– Vi setter stor pris på denne generøse gesten fra reder Hagen. Midlene er både en tydelig og gledelig anerkjennelse av innsatsen fra våre over 200 frivillige hjelpekorpsere som stilte opp og et flott tilskudd som vil komme godt til nytte i vårt beredskapsarbeid langs kysten, sier president i Røde Kors, Robert Mood.

Milliongaven fra Hagen øremerkes beredskap og redningsarbeid langs kysten.

Røde Kors har nærmere 15.000 medlemmer knyttet til 300 lokale hjelpekorps i Norge som bistår med søk, redning, førstehjelp og evakuering landet rundt.

Også mange av våre frivillige fra andre aktiviteter i Møre og Romsdal var i aksjon denne helgen. Røde Kors har blant annet 8500 besøksvenner over hele landet som er trenet i psykososial førstehjelp og kan mobiliseres i slike situasjoner.

For mer informasjon, kontakt:

Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99