17 oppdrag siste døgn for Røde Kors

Også påskeaften forløp med et lavere antall oppdrag en vanlig for frivillige i påskeberedskap for Røde Kors.

Mellom klokken 17.00 langfredag og klokken 17.00 påskeaften har de frivillige ved Røde Kors Hjelpekorps sine 150 vaktstasjoner over hele landet rapportert inn 17 søk- og redningsoppdrag.

Til nå i påsken har Røde Kors sine mannskaper deltatt i rundt halvparten så mange søk- og redningsoppdrag som i påsken 2018. I fjor var antall oppdrag til og med påskeaften på 356, mens det klokken 17.00 i dag er registrert 169 oppdrag de ni første dagene i påsken.

Det er det laveste antallet oppdrag så langt i påsken siden 2014, da tilsvarende tall lå på 145 oppdrag.

Så langt i påsken har Røde Kors behandlet 400 skader, et antall som ligger noe under snittet.

Røde Kors minner forøvrig om at mildværet de siste dagene har ført til flere snøskred utløst på grunn av skavlbrudd, også i områder som ikke anses for å ha høy skredfare.

Oppfordringen er derfor som omtalt i pressemelding sendt ut tidligere i dag å være ekstra obs på slike skavler og å unngå å gå under eller på snøskavler som kan bryte sammen og utløse snøskred.

Sjekk også NVEs skredvarslingstjenste varsom.no før du går ut på tur, og husk å lese detaljert beskrivelse for hvert enkelt varsel.

Denne påsken bemanner Røde Kors Hjelpekorps 150 vaktstasjoner med 1200 frivillige i forhøyet beredskap, mens flere tusen er i vanlig beredskap landet over. 

For mer informasjon, ring Røde Kors pressevakt på tlf 94 87 29 99.