Røde Kors klar til å bistå flere hundre passasjerer når Viking Sky ankommer Molde

– Vi er godt forberedt når skipet nå er på vei til havn, sier aksjonsleder Trond Inge Larsgård i Røde Kors.

Det er fremdeles mer enn 900 personer ombord i Viking Sky. Skipet er nå i smult farvann, på vei til Molde.

– Arbeidet med å gi støttet til passasjerene vil fortsette når skipet ankommer Molde om kort tid, sier Trond Inge Larsgård, som er aksjonsleder for Røde Kors. Han leder arbeidet med å ta vare på de evakuerte fra Viking Sky.

Hele evakueringsstaben er nå flyttet til Molde for være klar til å bistå de som trenger hjelp

– Et flertall av de 1.300 passasjerene er fremdeles om bord. Vi står klar til å ivareta de som trenger det når skipet legger til kai, og vi har kapasitet til å bistå alle som trenger det, sier Larsgård.

Selv om omfanget er større enn det Røde Kors har vært med på tidligere, er vi godt forberedt på å håndtere situasjonen.

– Vi har mobilisert frivillige fra hele fylket, og vil ha kapasitet til å hjelpe alle som trenger det. Vi har vært i liknende situasjoner før, mange av de frivillige deltok også i evakueringsarbeidet da det oppsto brann på hurtigruteskipet «Nordlys» i 2011. Vi øver også jevnlig på slike scenarier – senest i 2018, sier Larsgård.

Over 100 personer fra Røde Kors har vært i aksjon det siste døgnet. De har tatt imot og registeret personer etter hvert som de ble evakuert med helikopter til mottakssenteret på Fræna, og gitt førstehjelp og psykososial støtte til de som har hatt behov for det.

Alle hjelpekorps i Møre og Romsdal har vært mobilisert for å bistå i arbeidet, og mannskaper fra Trøndelag, Sogn og Fjordane, Hordaland og Oppland har stått i beredskap for å bistå dersom det skulle bli behov for å utvide innsatsen ytterligere.

For mer informasjon, kontakt:
Trond Inge Larsgård, aksjonsleder Røde Kors +47 959 15 606
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99