bilde av en skitten leir med tynnkledte barn og ungdom

Røde Kors styrker helsehjelpen i Al Hol-leiren i Syria

Røde Kors styrker nå helsetilbudet for mer enn 74.000 mennesker i Al Hol-leiren nordøst i Syria. Norsk støtte gjør det mulig å skalere opp helseinnsatsen, i et område med store behov.

Utenriksdepartementet har i dag bestemt seg for å støtte Røde Kors sitt helsearbeid nordøst i Syria med 35 millioner kroner.

– Det vil gi oss mulighet til å gjøre en skikkelig opptrapping av helseinnsatsen i området, der den humanitære situasjonen er ekstremt vanskelig, med svært mange syke, skadde og redde barn og voksne som har flyktet fra krigshandlinger, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors.

En delegasjon fra Røde Kors i Norge kom nylig hjem fra en kartlegging av helseforholdene i leiren, sammen med Den internasjonale Røde Kors komiteen (ICRC) og Syrisk Røde Halvmåne. 

– Det lever opptil flere tusen mennesker med akutte helsebehov i leiren, mange med krigsskader. Åpen sår eller kuler som fortsatt sitter i kroppen. Slik det er nå dekker ikke de helsetjenestene som finnes der behovene, forteller Tonje Tingberg, som nylig var i Al Hol-leiren, som en del av kartleggingsteamet.

Leiren har fått over 60.000 nye flyktninger de siste fire månedene, og svært mange av dem er skadet av krigshandlingene i områdene de har flyktet fra. 

– Behovene er enorme. Våre kolleger i Syrisk Røde Halvmåne driver allerede flere mobile helseklinikker i leiren, men behovet for helt grunnleggende helsehjelp er langt større enn de legene og sykepleierne i leiren kan rekke over nå, sier Apeland.

Røde Kors i Norge har allerede økt innsatsen i området, og vil trappe opp ytterligere for å dekke behovene i dette området som er sterkt preget av flere år med krig.

For mer informasjon, kontakt: Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99