Rolig påskedag

Ingen leteoppdrag så langt i dag til tross for stor utfart i fjellet. Røde Kors håper den rolige påsken fortsetter.

-  Til nå i dag, klokken 17.00 tirsdag 16 april, har vi kun utført fem henteoppdrag, forteller Rune Guldahl, landsrådsmedlem i Røde Kors Hjelpekorps. 

-   Med fem henteoppdrag og ingen leteoppdrag kan dette klassifiseres som en svært rolig dag for oss, legger Guldahl til.

Et henteoppdrag defineres av at hjelpekorpset vet posisjonen for hvor den eller de som skal berges befinner seg. Et leteoppdrag derimot har ikke et definert hentested. På slike oppdrag må hjelpekorpset søke etter personer uten å vite den presise posisjonen før de drar ut. Et slikt leteoppdrag vil derfor ofte involvere flere resurser og er generelt mer krevende. Søk etter personer som har gått seg vill er typiske leteoppdrag.

Håper trenden fortsetter

-   Vi registrerer at det er en stor utfart i fjellet, og er derfor svært glad for at det ikke har vært mer alvorlige hendelser så langt i påsken. Vi kan jo også håpe at folk har fått med fjellvettreglene, og tar sine forbehold, forteller Guldahl.

-   I tillegg så kan fint og mildt vær, kombinert med lav skredfare, spille en rolle for de rolige dagene vi opplever, utdyper Guldahl.

Så langt i påsken har Røde Kors Hjelpekorps hatt 6 leteoppdrag og 70 henteoppdrag. Dette karakteriseres som gjennomsnittlig antall oppdrag for så langt i påsken.