Fjell, blå himmel og sol - og en hytte merket Røde Kors Vis bildetekst
Oslo Røde Kors Hjelpekorps er klare for påsken 2019. Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors

Rolig påskestart for hjelpekorpsets frivillige

Påskestarten 2019 har forløpt som forventet med et normalt antall oppdrag for Røde Kors lørdag før palmesøndag.

- Basert på statistikken ser det ut som det er bra med folk i fjellet i år. Sen påske ser ikke ut til å ha redusert utfarten. Det kan bety at det ligger an til en påske med mye aktivitet for Røde Kors, sier Kenneth Gulbrandsøy, nestleder i landsråd hjelpekorps i Røde Kors.

Røde Kors vil igjen be alle påsketurister om å huske fjellvettreglene og ta forholdsregler – uansett vær.

- Svake lag i snøstrukturen

- Flere steder i landet finnes det vedvarende svake lag i snøstrukturen. Disse kan skape farlige snøskred. Det fine været med mye sol og høye temperaturer i Sør- og Midt-Norge kan føre til såkalte «våte skred», særlig i sørvendte fjellsider, sier Gulbrandsøy.

Gulbrandsøy ber alle om å lese skredvarselet på varsom.no nøye, uansett faregrad, og om å gjøre egne vurderinger i terrenget der man går.

- Gjør trygge veivalg og ikke gå i skredutsatt terreng med mindre du er sikker på at forholdene er helt sikre, sier Gulbrandsøy.

Når været lokker flere ut i naturen, er det ekstra viktig for Røde Kors å være til stede der mennesker ferdes. I år er 1200 frivillige hjelpekorpsere i beredskap på 150 vaktstasjoner, i tillegg til de mange tusen frivillige som er i vanlig beredskap i tilfelle uforutsette hendelser.

Les også: Tusenvis av frivillige forberedt - er du?

For mediehenvendelser, ring Røde Kors pressevakt på tlf 94 87 29 99 eller send e-post til pressevakt@redcross.no