Hver dag reddes tusenvis av liv på grunn av bloddonasjoner.

- Blodgivere er avgjørende for samfunnssikkerheten. Jeg er veldig glad for at så mange ønsker å hjelpe andre ved å gi blod.

Det sa samfunssikkerhetsminister Ingvild Smines Tybring-Gjedde da hun besøkte Blodbanken i Røde Korshuset for å hedre noen av de mest dedikerte blodgiverne.

- Å sikre nok blod til landets blodbanker er kjempeviktig for landets beredskap. Vi vet aldri når det inntreffer en ulykke som gjør at vi trenger blod. Jeg vil derfor takke alle som gir blod, og oppfordrer de som kan til å melde seg som blodgivere på GiBlod.no, sier Smines Tybring-Gjedde, som selv har vært blodgiver i mange år.

En voksen mann gir blod i påsyn av en kvinne sittende ved siden av
Roger Pihl ga blod for 108. gang i dag. Han var en av de som ble hedret av samfunnssikkerhetsminister Ingvild Smines Tybring-Gjedde under markeringen på Blodbanken i dag. Foto: Truls Brekke/Røde Kors

Elizabeth Salas Andreassen, som er ansvarlig for blodgiverrekrutteringen i Røde Kors sier at vi trenger 20.000 nye blodgivere hvert år for å opprettholde nivået vi har i dag.

- Selv om det nå er nesten 100.000 blodgivere rundt omkring i landet, er Norge ennå ikke helgardert. Annenhver nordmann vil trenge blodoverføring i løpet av livet. Derfor er vi helt avhengige av flere blodgivere. 

Hvert år er faller 20 prosent av blodgiverne fra på grunn av alder, flytting, reisevirksomhet, medisinbruk, sykdom og liknende. For å opprettholde blodberedskapen trenger vi derfor 20.000 nye blodgivere hvert år.

Meld deg som blodgiver her!


For mer informasjon ring Røde Kors pressevakt på tlf 
94 87 29 99.