Røde Kors' president Robert Mood Vis bildetekst
– Røde Kors vil som alltid bistå i søk og redning, og med både Fjellvettreglene og Koronavettreglene i bakhodet, håper vi flest mulig kommer seg ut i naturen og nyter påskeuka i vår fantastiske natur, sier Røde Kors' president Robert Mood. Foto: Olav A. Saltbones/Røde Kors

Røde Kors forsterker påskeberedskapen for nærturer og koronaoppdrag

Frivillige i Røde Kors Hjelpekorps vil være i beredskap over hele landet i påsken, men vil ha mer kapasitet for turer i nærområder og for korona-oppdrag for kommunene.

– Dette er påsken vi kan utgjøre en forskjell for hverandre, sier president i Røde Kors, Robert Mood.

Røde Kors gjør endringer i den tradisjonelle påskeberedskapen siden årets påske er så spesiell med koronasituasjonen og myndighetens smitteverntiltak. 

– Røde Kors forbereder seg på at folk vil oppholde seg andre steder enn i en normal påskeuke. Hjelpekorpset flytter deler av beredskapen til folks nærområder, der vi både forventer og håper at det vil bli større turaktivitet enn tidligere, sier Robert Mood.

Beredskap over hele landet

150 Røde Kors-hytter i fjellene har i årevis vært bemannet av frivillige fra Røde Kors Hjelpekorps gjennom påsken. I år vil denne kapasiteten begrenses til rundt 20 vakthytter, noe som kan medføre lengre responstid. Frivillige i Hjelpekorpset vil likevel ha beredskap over hele landet.

– Vi har nå flere hundre frivillige som bistår lokale helsemyndigheter blant annet i testarbeid og pasienttransport. I tillegg er innsatsen for sårbare grupper som eldre og ensomme trappet opp, og dette er aktivitet som må prioriteres, samtidig som hjelpekorpsene landet rundt er i vanlig beredskap, sier Røde Kors-presidenten.

–  Nasjonal dugnad vil føre oss sammen

Blant de Røde Kors-hyttene som vil være bemannet er Sjusjøen og Budor i Innlandet, Svarthammeren i Tromsø og Vulusjøen i Trøndelag som i samråd med lokale helsemyndigheter sørger for å ha en beredskap for de som går turer i sine lokalområder. I tillegg vil flere hjelpekorps være ute på skipatrulje i fjellet.  Langs kysten vil blant annet Tjøme og Hvasser Røde Kors bemanne sin båt.

– Røde Kors vil som alltid bistå i søk og redning, og med både Fjellvettreglene og Koronavettreglene i bakhodet, håper vi flest mulig kommer seg ut i naturen og nyter påskeuka i vår fantastiske natur. Pakk med deg ekstra klær og utstyr, slik at du er i stand til å ta vare på deg selv, oppfordrer landsrådsleder for Røde Kors Hjelpekorps, Kjersti Løvik.

– Dette er påsken vi kan utgjøre en forskjell for hverandre. Hvis vi klarer å kombinere smittevernhensyn og omtanke for andre, tror jeg den nasjonale dugnaden vil føre oss tettere sammen, sier Mood.