Flere bilder av personer samlet i et stort

– Det er viktig å vise ekstra mye kjærlighet, men på avstand. Vi må passe på hverandre!

Koronakrisen krever at vi holder sosial avstand, men det betyr ikke at vi ikke kan være der for andre.

De siste ukene har vært en spesiell og rar tid for mange. Vi tok turen ut til hovedstaden for å høre om lyspunkter i hverdagen, og hva folk har gjort for å ta ekstra vare på de rundt seg. Det er fremdeles mange måter man kan #sihei på!

Dimitri Yogaratnam (39) og Walter Yogaratnam (3)

IMG_8613

– Vi hadde nabolagskonsert i bakgården. Alle stakk hodene ut av vinduene og det var utrolig fint. Ellers blir det mye FaceTime og sosiale medier for å holde kontakten med venner, familie og Walters lekekamerater.

– Jeg synes folk er mer støttende og forståelsesfulle. Det er ikke så lett når vi ikke kan være så sosiale som vi pleier, men heldigvis finnes det mange gode initiativer for tiden, spesielt på internett. Det synes jeg er kjempebra!

Helle Sletvold (53) og Ichiro (4)

IMG_8614

– Folk har blitt litt hyggeligere mot hverandre på Facebook. I denne tiden trenger vi nok det. Jeg merker også at vi er flinkere til å ringe med video. Det er bra, for ellers kan man fort bli litt ensom.

– Jeg er lærer, og vi skal ha lønningspils på FaceTime denne uken. Folk er utrolig kreative til hvordan man kan ha kontakt uten å stå oppi hverandre. Det er viktig.

Vilde Solli (30)

IMG_8616

– Jeg har tatt en ekstra telefon til de jeg er glad i, og de jeg vet bor alene. Vi i vennegjengen har også quiz-kvelder med Kahoot, det har vært en kjempesuksess! Taperen lager ny quiz. Det hjelper på, og er et høydepunkt i hverdagen.

– Det er en annen hverdag enn vi er vant til og man er mindre sosial enn man pleier. Det er fort at man kan kjenne seg litt ensom, og da er det er deilig med kreative tiltak som får tankene over på noe annet.

Thomas Eidem Andreassen (38)

IMG_8619

– Smil! Gi et smil til de rundt det når du står i køen på butikken eller tar trikken. Vær gentleman, la folk gå foran, vis ekstra omsorg. Jeg gjør det hele tiden, men litt ekstra nå. Det er viktig å vise ekstra mye kjærlighet, men på avstand. Vi må passe på hverandre.

Jan Erik Olsen (77)

IMG_8628

– Jeg ringer mer enn jeg pleier. Jeg er med i en eldregruppe, og nå er det over en måned siden vi har møtt hverandre. Da tar jeg opp telefonen og ringer rundt. Jeg synes det er viktig å holde kontakten, spesielt med de jeg har hørt er syke.

– Jeg er bestefar og synes at det verste nå er å ikke kunne få besøk av barnebarna eller kunne gjøre noe for dem. Så mitt tips til alle barn: ring bestemor eller bestefar og snakk med dem. Å få høre en barnestemme på telefon er veldig, veldig hyggelig.

Madelen Isa Lindgren (30) og Igor (17 mnd)

IMG_8632

– Folk vil hjelpe hverandre og det synes jeg er fint. De handler mat for hverandre og bidrar. Jeg har fått med meg digitale konserter og konserter fra verandaene. Bidragene gjør at man holder seg positiv, at fokuset blir litt annet enn bare negative nyheter og at man setter andre problemer til side.

– Tempoet har endret seg og verden har endret seg. Det er lettere å smile litt ekstra og møte blikket til fremmede, for nå har man liksom tid til det. Jeg håper denne krisen bidrar til å endre holdninger og at det fører noe godt med seg.

Denny Leins (19)

IMG_8639

– Jeg er mye mer på nett nå og sender mer tekstmeldinger. Jeg gamer også, så det blir mye prat på telefon. Jeg har spilt basket med vennene mine, men da holder vi avstand. For noen dager siden ringte noen venner uanmeldt på døren. De sa bare hei og dro, men det var veldig hyggelig.

– Det virker som at folk tar det litt mer med ro nå og at de smiler litt mer enn vanlig. Jeg synes det er kjempehyggelig. Det burde skje oftere!

Bli med og #sihei!