201003_landsmøte_2020_Thor Inge Sveinsvoll Vis bildetekst
Thor Inge Sveinsvoll er valgt som ny president i Røde Kors. Foto: Steinar Figved

Thor Inge Sveinsvoll valgt som ny president i Røde Kors

Thor Inge Sveinsvoll ble i dag valgt som ny president av Røde Kors’ landsmøte.

– Jeg takker for tilliten landsmøtet har gitt meg og gleder meg til å ta fatt på vervet i denne organisasjonen som jeg er så glad i, sier Sveinsvoll.  

 

Presidenten er øverste leder av Røde Kors og den fremste representanten for de frivillige i Røde Kors i Norge.  

 

– Nå skal jeg jobbe for å løfte frivillighetens kraft og bidra til at vi alle sammen drar i samme retning. Det nye Hovedprogrammet vi i dag har vedtatt staker ut kursen for vårt humanitære arbeid de neste tre årene og det gleder jeg meg til å nå være med på å iverksette.

Thor Inge Sveinsvoll, nyvalgt president i Røde Kors.

 

​​– Som nærmest oppvokst i Røde Kors har jeg sett og følt på behovene ute i lokalsamfunnet, og sett hvor lite det mange ganger skal til for å være med på å gjøre en stor forskjell for enkeltmennesker og grupper, noe vi i Røde Kors gjør hver eneste dag, sier den ferske presidenten.  

 

​​​– Vi får nå en president som nærmest har vokst opp i Røde Kors og gått gradene i organisasjonen, sier avtroppende president Robert Mood 

 

Thor Inge Sveinsvoll er 52 år og bor på Bryne på Jæren med sin familie. Thor Inge har frem til i dag vært distriktsleder for Rogaland Røde Kors, og i den kapasiteten har han i tillegg også vært leder av Det sentrale råd i Røde Kors, og med dette fast medlem av landsstyret. Thor Inge har lang fartstid i organisasjonen, som aktivt medlem av Bryne Røde Kors Hjelpekorps og en rekke andre verv både i hjelpekorpset og lokalforeningen.