Tre Røde Kors-ansatte drept i Jemen

– Det er med stor sorg vi har mottatt informasjon om at tre Røde Kors-kollegaer ble drept i angrepet på flyplassen i Aden onsdag, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland.

 

Det var tre ansatte i Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) som ble drept da de var i transitt på flyplassen. Tre andre ble skadd i angrepet en av disse er alvorlig skadd.

– Vi uttrykker vår kondolanse til familiene til ofrene og vi sørger sammen med dem. Dette er dypt tragisk både for Røde Kors-bevegelsen og for Jemen. Mer enn fem år med krig har ført til enorm lidelse og en humanitær katastrofe. Dager som dette fører til enda større sorg både for Røde Kors-familien og for alle familier i Jemen som har mistet sine kjære eller blitt skadd i denne eksplosjonen, sier Apeland.

En av de drepte var en jemenitt som jobbet med å koordinere ICRC sine flygninger, blant annet bidro denne kollegaen da over 1.000 tidligere fanger ble sendt hjem i oktober i år. Den andre drepte er fra Rwanda og jobbet som røntgentekniker. Den tredje ansatte var en helsearbeider fra Jemen som jobbet på et sykehus støttet av ICRC.

Røde Kors i Norge har fire delegater i byen Aden, i forbindelse med et feltsykehus for koronapasienter som ble satt opp tidligere i år. De fire er gjort rede for og er i sikkerhet.

For pressehenvendelser, kontakt:
Røde Kors pressevakt +47 94 87 29 99