Over 11.000 ungdommer fikk digital leksehjelp fra Røde Kors i 2020
Det er et stort behov for leksehjelp i koronatiden. Over dobbelt så mange elever fikk leksehjelp digitalt fra frivillige i Røde Kors i 2020 sammenliknet med året før.
Nå starter digital leksehjelp opp igjen for 2021 for å hjelpe mange elever på hjemmeskole.
– Vi ser en enorm pågang. Med hjemmeskole for elever og hjemmekontor for foresatte er det nå veldig mange ungdommer som trenger ekstra hjelp med skolearbeidet. Økningen i tallene er et direkte resultat av koronasituasjonen, sier Heidi Bergfald, leder for Digital leksehjelp i Røde Kors.
Digital leksehjelp er en gratis og anonym tjeneste for elever på ungdomsskolen og videregående skole. Tjenesten er åpen mandag til torsdag fra klokka 17 til 21. Røde Kors-frivillige svarer på spørsmål om lekser, oppgaver, eksamensforberedelser eller annet på chat eller epost i nesten alle fag.
Trapper opp tjenesten
Digital leksehjelp har vært et tilskudd til den vanlige leksehjelpen som Røde Kors driver på sine ungdomshus Fellesverkene og mange andre steder, og digital og fysisk leksehjelp er en av de mest populære aktivitetene for ungdom i regi av Røde Kors. Her får elever over store deler av landet hjelp til lekser i ulike fag, med innleveringer, oppgaver og eksamensforberedelser.
På grunn av koronarestriksjoner har de fysiske leksehjelpen vært stengt i store deler av fjoråret.
– Når alle fysiske leksehjelpstilbud fortsetter å holde stengt fremover, er det ekstra viktig for oss å sørge for en god digital tjeneste. Vi vet at det er ekstremt mange elever som trenger mer hjelp enn tidligere.
Digital leksehjelp er en gratis tjeneste. Elevene bruker tjenesten anonymt, og de trenger ikke programvare for å bruke leksehjelpen, og den er tilgjengelig både på datamaskin og mobiltelefon.
Behov for flere nye frivillige
Også antallet besøkende på nettsiden har økt kraftig i løpet av fjoråret. På digitalleksehjelp.no kan man få informasjon om tjenesten, i tillegg til svar på mange tidligere stilte spørsmål om ulike temaer.
Frivillige fra hele landet med på leksehjelpsdugnaden. Til sammen er det om lag 150 frivillige med på den digitale leksehjelpen, men behovet er stort for enda flere.
– I løpet av det siste året har vi hentet inn frivillige fra hele landet som gjør en kjempeinnsats. Dugnadsånden er helt formidabel, og mange ønsker å bidra. Samtidig ser vi at situasjonen er langvarig, og vi har behov for enda flere frivillige, sier Bergfald.