Jan Thomas og Einar smiler i penklær Vis bildetekst
Foto: Karina Halvorsen

Humoraksjonen – Gi en julegave som redder liv

Jan Thomas og Einar Tørnquist inviterer artister og Norges humorelite til et forrykende humorshow til inntekt for Røde Kors’ arbeid for å gi helsehjelp til barn i krig og konflikt.

Blant annet vil komikerne Calle Hellevang-Larsen, Ylvis-brødrene, Magnus Devold og Maria Stavang bidra med ulike humorinnslag i TV-sendingen. Jan Thomas og Einar ser frem til å lose TV-seerne gjennom kvelden som vil by på både humor og alvor. 

– Seerne kan vente seg en kveld hvor Norges humorelite trekker i samme retning og yter sitt beste for å underholde folket i håp om å skape giverglede. Alt under myndig ledelse av Jan og meg selv. Helt konkret hva som kommer til å skje, det er det ingen som får vite helt ennå, forteller Einar.  

Jeg ønsker å bidra i TV-sendingen fordi dette er viktig. Jeg kjenner meg veldig stolt av å ha blitt spurt om å lede sendingen sammen med Einar. Være med på å hjelpe å få frem viktigheten av arbeidet til Røde Kors.

Jan Thomas

 – For vår del er dette en unik mulighet til å jobbe med det vi liker aller best samtidig som vi kan være med på å bidra til en sak og en organisasjon vi begge har stor sympati med. Så hvis vi, med våre ferdigheter kan bidra, så er det ikke noe å lure på en gang, sier Einar.  

Jan Thomas følger opp med at han sammen med Einar gleder seg til å bli bedre kjent med arbeidet til Røde Kors.  

Helsehjelp til barn i krig og konflikt 

Gjennom sendingen vil TV-seerne få innblikk i hvordan det er å vokse opp under utrygge forhold og hvor behovet for helsehjelp er enormt. Denne julen lever ett av seks barn i et krig- og konfliktområde.  

– At ett av seks barn vokser opp med krig og konflikt tenker jeg er trist. Trist og unødvendig. Har vi ikke lært noe av historien. For meg er krig og konflikt helt absurd. Kan man ikke løse utfordringer med dialog?, sier Jan Thomas.  

– Det sier noe om dimensjonene i det Røde Kors jobber med. Men at verdens problemer er enorme må aldri lede til resignasjon. Snarere må det lede til en enda sterkere innsats for å gjøre noe med det, sier Einar.  

Jan Thomas og Einar Tørnquist smiler i penklær
Foto: Karina Halvorsen

Julegaven som redder liv 

Målet for Humoraksjonen er å rekruttere flere faste Røde Kors-givere. Humorshowet er en varm og hyggelig julegave til alle, hvor publikumet hjemme i stua kan gi en julegave som redder liv tilbake. Som giver støtter man Røde Kors’ nødhjelpsarbeid over hele verden og hvor pengene brukes der behovet er størst.  

Oppfordringen fra Einar er klar: 

– Man bør bli fast Røde Kors-giver for å gi Røde Kors en større økonomisk forutsigbarhet slik at de kan investere i langsiktige prosjekter! Selv om det er i kriser at behovet er størst, så er det i roligere perioder man har best forhold for å organisere seg, drive med trening og opplæring og utvikle seg videre. Ved å bli fast giver er man med på å grunnleggende styrke Røde Kors slik at de kan gripe inn mest mulig effektivt når det trengs, avslutter programlederen.

Humoraksjonen ble sendt på TV 2 fredag 15. desember.