Finsekurset 2022

Person dras ut fra snøskred på en båre mens hjelpekorpser gjennomfører HLR.

Se bildene fra årets Finsekurs.

Hjelpekorpsere finner kompasskurs.

Det tradisjonsrike Finsekurset gikk endelig av stabelen i mars, etter å ha blitt avlyst to år på rad på grunn av korona.

Parallelt med Finsekurset utdannes det også lagledere for søk- og redningsaksjoner.

Helikopter letter på baksiden av en hytte. Hjelpekorpsere venter på å få plass på neste tur.

Finsekurset er et samvirkekurs med deltakere fra mange aktører innen den norske redningstjenesten, som Røde Kors arrangerer. 

Helikopter frakter hjelpemannskap inn til et skredområde.

Målet med kurset er å utdanne aksjonsledere. Deltakerne får prøvd seg på ulike oppgaver innen redning, blant annet skredredning og leteaksjoner.

Helikopter returnerer for å hente flere hjelpekorpsere.

Kurset varer én uke, og på fredagen arrangeres en stor skredøvelse. Kursleder Agnete Hommedal Gilbakken, fra Vossestrand Røde Kors Hjelpekorps, forteller at nesten 100 personer deltok på øvelsen i år. 

Thor Inge Sveinsvoll ved skredøvelse.

Røde Kors-president, Thor Inge Sveinsvoll, var tilstede fredag for å følge med på skredøvelsen. Og han ble imponert over det han så. 

– Å se samspillet blant kursdeltakerne er fantastisk, og innsatsviljen blant deltakerne gjør meg trygg på beredskapen i vinterfjellet i Norge, sier Sveinsvoll. 

Kursstab og gjester foran skredområdet.

Røde Kors-presidenten mener også at Finsekurset er en viktig øvelse. Sveinsvoll forteller at det å øve sammen med andre aktører er noe av viktigste man kan gjøre, for i en reell situasjon er man nødt til å samarbeide.

Her står han sammen med kursleder Agnete Hommedal Gilbakken, visepolitimester i Vest politidistrikt, Ane Kvaal og distriksleder i Hordaland Røde Kors, Bjørn Arild Fjeldsbø.

Engasjert hjelpekorpser roper beskjeder til gravemannskap.