RØFF toppbildet

Nasjonal RØFF-camp er ikke den eneste gode nyheten for RØFF

Det borger for et godt år for RØFF i 2021! Årets nasjonale RØFF-camp som ble utsatt på grunn av koronavirus, vil gå av stabelen på aktivitetssenteret Marka og Svanevatn i Egersund 25.-29. juni 2021.

Med arrangementet håper Røde Kors å samle RØFFere og veiledere fra hele landet, noe som motiverer og inspirerer til mer aktivitet! 

RØFF Karmøy

Programmet er snart klar! Vi kan friste med aktiviteter for alle, enten du liker luftige svev og bratte fjellvegger eller vil padle deg en tur i kano med fiskestanga som passasjer. Det vil bli muligheter for å lære noe nytt, og friske opp gammel kunnskap. Mange kommer til å treffe igjen gamle kjente, og knytte nye vennskap. Det kommer til å bli delt røverhistorier, erfaringer og kunnskap ved camp-bålet på kvelden, der alle samles til sosialt samvær i solnedgangen. RØFF-camp 2021 er rett og slett neste sommers tøffeste happening! Når du kommer neste sommer skal vi være klare, sier Wenche Urdal, fungerende landsrådsmedlem i Landsråd Røde Kors Hjelpekorps fra region sør.  

For at RØFF-camp skal bli et godt arrangement er det viktig med oppslutning fra RØFF-gruppene rundt om i landet. Vi spurte Thor Risa Corneliussen, leder i ressursgruppe RØFF, om hva han tenker om arrangementet.  

– Det er viktig å bli kjent med hverandre. At vi får kjennskap og vennskap på tvers av landet, og at vi er med på å gi ungdommen en positiv opplevelse ute i friluft. Vi i ressursgruppe RØFF tror dette kommer til å bli kjempemoro! Jeg har gleda meg til dette et halvt år nå, så jeg er litt skuffa over at det ikke ble camp i år, men forstår godt hvorfor det ikke kunne arrangeres nå, sier Thor.

Han legger til; vi håper at så mange RØFF-grupper som mulig holder av datoen, kommer til Rogaland 25.-29. juni 2021 og lager kjempestemning! Vi tror at de som velger å bruke tiden sin på dette ikke kommer til å angre et sekund! Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke reiste på camp i 2014!  

Det legges ingen demper på forventningene til arrangementet fra ressursgruppen med andre ord. Klarer dere å svare til disse forventningene da, Kjersti Kvale, frivilligkoordinator ved distriktskontoret i Rogaland?    

–Vi hadde i utgangspunktet et godt opplegg klart, men når vi får enda bedre tid på oss, så skal vi være forberedt på å lage bare et enda bedre arrangement for RØFFerne som kommer til oss neste år. Vi er klare!  

Det er med andre ord grunn til å tro at det blir skikkelig liv i RØFF-leiren i Rogaland neste år 

Nasjonal RØFF-camp er ikke den eneste gode nyheten for RØFF 

At det blir RØFF-camp i 2021 er ikke den eneste gode nyheten vi har på lager fra Røde Kors nasjonalt. I løpet av 2020 jobber vi for å få på plass en langsiktig løsning for ny leverandør for profilbekledning for RØFF.  

– Vi ligger an til å lande en avtale hvor vi får profilbekledning til RØFF for en betraktelig billigere penge enn i dag, sier Kay Erik Antonsen, som er ansvarlig for oppfølging av RØFF på nasjonalkontoret.  

Hva håper dere å oppnå med dette, Marit Haldorsen, landsrådets kontaktperson til ressursgruppe RØFF?  

– Profilbekledningen er en synlig markør som viser at man er en del av et fellesskap. Det er dessuten viktig at bekledningen er rimelig, slik at RØFF-lagene som ofte kjøper inn klærne til sine deltakere, kan bruke mest mulig på å skape positiv aktivitet og minst mulig på klær. Det tror jeg vi skal få til på denne måten, sier Marit, som også er ansvarlig for RØFF-laget i Molde Røde Kors.  

Vi spør Gaute Sars-Olsen enhetsleder i søk og redning på nasjonalkontoret og Kjersti Løvik landsrådsleder i Landsråd Røde Kors Hjelpekorps, om hva som gjenstår nå for at dette skal bli en realitet?  

– For nasjonalkontoret sin del, så må vi få det formelle i orden. Det er viktig for Røde Kors å være en redelig aktør i markedet. Det kan bety at det vil ta litt lenger tid. Vi er klar over at mange nå venter på at denne ordningen skal komme på plass, og vi kan forsikre om at vi på nasjonalkontoret jobber på for å ha en løsning så raskt som mulig, sier Gaute.  

Kjersti legger til:  

– Landsrådet støtter at vi tar nødvendig hensyn for å unngå å bli oppfattet som en uredelig aktør i markedet.  Produktutvalget skal se på hvilke plagg vi skal gå videre med for RØFF, før denne ordningen blir landet. Vi vet at dette er viktig for RØFF landet rundt. Vi ønsker oss en bekledning som knytter RØFF enda tettere opp til hjelpekorpset.