Monica

Lansering av sommerberedskapen

Lørdag 20. juni presenterte Bernt G. Apeland sommerberedskapen til Røde Kors fra fjord til fjell for justisminister Monica Mæland på Bryggen i Bergen.

– Jeg er glad for at Røde Kors og deres frivillige mannskaper forbereder seg godt for den kommende sesongen. Med økende trafikk på land og til sjøs kan redningstjenesten stå foran en krevende sommer med mange hendelser. Regjeringen har derfor bevilget 3 millioner kroner ekstra til Røde Kors for å kompensere for noe av de økte utgiftene de forventer å få, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland.

Hilsen fra Mæland til alle dere frivillige:

Fjellvett, sjøvett og koronavett i sommer

Røde Kors oppfordrer det norske folk til å nyte naturen i sommer, og følge fjellvett, sjøvett- og koronavettreglene.

Se video fra lanseringen her.

– Jeg håper at så mange som mulig får gleden av å oppleve norsk natur denne sommeren. Så lenge det velges tur etter evne, brukes redningsvest og folk viser koronavett, oppfordrer vi alle til å ta naturen i bruk, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors.

Kjersti
Kjersti Løvik snakker med Monica Mæland via nødnett, og åpner årets sommerberedskap.

Operativ leder i Bergen Røde Kors Hjelpekorps, Birger Åsheim, viste først Mæland rundt på beredskapssenteret i Bergen sentrum. Deretter gikk turen videre til Bryggen, hvor Mæland ringte landsrådsleder Kjersti Løvik via nødnett og åpnet sommerberedskapen. En rekke hjelpekorpsere fra Hordaland bisto med Røde Kors-båter, og demonstrerte livredning i sjø. Til slutt fikk vi høre en historie fra Øystein Elgen som var på tur med barnebarnet og skadet kneet, og ble reddet ned fra fjellet av hjelpekorpsere.

Hør historien til takknemlige Øystein som hyller både de frivillige som hjalp ham, og hele Røde Kors for deres innsats: