Tre menn fra hjelpekorset i båtsimulator.

Samvirkeøvelse med redningsselskapet

Onsdag 20.oktober var det klart for den første av forhåpentligvis flere samvirkeøvelser mellom Redningsselskapet og Røde Kors.

Tekst: Håvard Danielsen

Øvelsen foregikk på Redningsselskapets opplevelses- og kompetansesenter på Noatun utenfor Horten. Her har Redningsselskapet blant annet en av Europas mest avanserte skipssimultorer. 

Vi stilte med mannskap fra RC Veritas (Tjøme og Hvasser RKH) og RC Jotun (Sandefjord RKH). Fra Redningsselskapet stilte mannskapet fra RS Eivind Eckbo. 

Vi jobber til daglig i samme område, og vil helt sikkert treffe hverandre under fremtidige oppdrag. Det er derfor veldig nyttig å øve sammen. 

Tre menn fra hjelpekorset i båtsimulator.

De ansatte i Redningsselskapet på Noatun (Erik, Terje og Marius) tok veldig godt vare på oss alle. Først fikk vi en liten teorileksjon om søk og redning på sjøe. Deretter fikk vi opplæring i simulatorene deres.Så ble det kjørt to øvelser der fokuset var på samarbeid mellom enhetene, søkemønster og planlegging. 

Den første øvelsen gikk ut på at det var en båt som hadde gått på et skjær sør for Tjøme, med to personer overbord. Enhetene måtte da få dette bekreftet og starte/organisere et søk etter disse to. Mens den andre øvelsen gikk ut på at det var en mann som hadde havnet overbord fra danskebåten. Begge øvelsen er svært sannsynlig hendelser. 

Mange ulike skjermer som viser hav og mannskap i en øvelse.

Redningsselskapet har bygget opp et imponerende anlegg på Noatun, med tre simulatorer som blant annet viser tre store broer båtene skal passere under og som er svært realistiske. 

Alt i alt en svært god opplevelse for alle involverte og vi fikk ny kunnskap og ikke mist nye bekjentskaper som vi helt klart kommer til nytte ved senere aksjoner. 

En stor takk til Redningsselskapet for gjestfriheten, vi håper at dette kan gjentas ved senere anledninger.