Kurstilbud i Bærum Røde Kors

Røde Kors-skolen tilbyr alle frivillige opplæring, for at de skal bli trygge i sine roller og i møte med medmennesker.

Kurs
Foto: Martin Lucas Sortland Eick

 

Opplæringen er ulik i alle aktiviteter, men felles for alle nye frivillige er de tre obligatoriske kursene:

 

- Introduksjon til Røde Kors

- Norsk grunnkurs i førstehjelp

- Grunnkurs i psykososial førstehjelp

 

Introduksjon til Røde Kors 

Dette kurset kan tas som nettkurs, og tar ca. 1,5 time. Brukernavnet ditt hos Didac er mobilnummeret ditt (8 siffer uten mellomrom). Klikk på "Registrer en ny brukerkonto" for å lage ny konto. Følg instruksjonene på skjermen. Du vil få tilsendt en engangskode på SMS, og senere et midlertidig passord på e-post som du endrer selv første gang du logger på.
Du må selv gi beskjed til din aktivitetsleder eller ansattkoordinator når kurset er gjennomført, for å få det registrert.

Påmelding til kurs

Du kan melde deg på alle kurs i Røde Kors gjennom Kurskatalogen (Ressurssystemet). Her legges kursene ut fortløpende, hvor du som både gammel og ny frivillig har mulighet til å melde deg på og få utfyllende informasjon om kurs som er aktuelle for deg. Merk at du først må være registret som frivillig i våre systemer. Er du ikke registrert, ta kontakt med din aktivitetsleder eller en i administrasjonen.

Påmeldingsfrist til kursene er senest en uke før kursstart.

  1. Gå til vår kurskatalog (Ressurssystemet)
  2. Velg medlem/frivillig.
  3. Deretter kan det søkes på kurs. Søk på sted eller på kurset du vil gå.
  4. Velg kurset du ønsker å delta på.
  5. Legg merke til at det nå står "For å melde deg på kurs må du logge inn." – du må altså logge inn (eksisterende brukere) eller registrere deg først. Brukernavnet for innlogging er relasjon/medlemsnummeret ditt (7 siffer).
  6. Trykk på "registrer deg", fyll ut.
  7. Meld deg på!

Har du utfordringer med påmeldingen? Ta kontakt med din aktivitetsleder eller ansattkoordinator, som kan hjelpe deg.

Les om våre førstehjelpskurs for eksterne her!

Å delta på førstehjelpskurs er noe av det viktigste du foretar deg i livet. Dette er kanskje ikke noe du tenker på i hverdagen men utrolig viktig når du ufrivillig står oppi det.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler