Åpning av barnekunstutstilling på IKEA

Tirsdag 13. mars var det duket for åpning av barnekunstutstillingen på IKEA Slependen.

Barnekunstutstilling på IKEA
Foto: Mette Dybwad Torstensen

Prosjektet har vært et samarbeid mellom Sjøholmen Barnekunsthus og IKEA Slependen. Bærum Røde Kors Barnehjelp har også vært involvert i prosjektet med et kunstverksted på Dikemark Asylmottak. De kan fortelle om et vellykket prosjekt:

- Vi hadde et flott og hektisk utstillingsverksted! Temaet var «Feiring» og fokuset var barn på mottaket som har opplevd flukt, frykt, og andre traumaer. Barna ble også stilt spørsmål om hva «feiring» betyr for dem, forteller Vanja K. Hellevik, leder hos Bærum Røde Kors Barnehjelp.

Fredag 9. april var hele utstillingen klar, og tirsdag var det altså duket for åpning med ordfører Lene Konradi. Maimuna Sey var også invitert. Hun er Bosettings- og aktivitetsansvarlig på Dikemark Asylmottak, og er mor til et av barna som deltok på utstillingen. 

- Det ble bare så bra! Ordfører holdt flott og inspirerende tale om barn, flukt og kunst. Mottaket fikk kr. 10.000 i et gavekort som skal brukes på barna på mottaket. Barna fikk også hver sin gave, og det ble delt ut mye kunstutstyr og materiale som Barnehjelp og andre kan bruke på mottaket fremover, forteller Hellevik.

Barnekunstutstillingen vil være åpen frem til juni. Du finner den like ved kafeen i 2. etasje på IKEA Slependen.