Tusen takk, Lillian!

Besøkstjenesten feirer 70 år i 2019, og i den anledning ønsker vi å vise frem noen av våre dyktige frivillige!

Først ut er vår eldste frivillige i hele Bærum Røde Kors, som nå gir seg etter over 20 års innsats:

Lillian (95) gir seg som besøksvenn

Lillian startet sin «karriere» i Røde Kors allerede under krigen, i hjelpekorpset. Hun kommer opprinnelig fra Rjukan, men flyttet tidlig til Oslo og bodde på hybel i Kirkeveien, der hun var ansvarlig for tilfluktsrom i Kirkeveien.

Gift med en SAS-flyver har hun flyttet rundt i verden, blant annet bodd i Rio de Janeiro og i Portugal. Et aktivt liv der hun fulgte sin mann dit han ble stasjonert. Lillian pensjonerte seg i 1995 etter et langt yrkesaktivt liv og i 1996 bestemte hun seg for å bli besøksvenn og meldte seg på kurs i Oslo.

Med bopel i Bærum var det naturlig å bidra i lokalmiljøet og hennes første besøksverter var beboere i Villa Maria ved den katolske kirken i Bærum. «Den gang var de som bodde på aldershjem så mye friskere og mer oppgående enn nå» forteller Lillian. Hun hjalp dem å handle, de gikk turer og hadde mange gode samtaler og hyggelige stunder sammen. Lillian var også ofte på Tanum Asylmottak; «vi stekte vafler og vi spilte forskjellige spill, vi kunne jo ikke snakke sammen, det var så mange ulike språk. Spesielt var vi opptatt av å tilrettelegge for barna».

Villa Maria ble dessverre nedlagt og da bestemte hun seg for å besøke Stabæktunet Bo- og Behandlingssenter. I utgangspunktet besøkte hun to beboere, én-til-én, men gikk senere over til å gå rundt på avdelingen i 2. etasje. «Tidligere var det to aktivitører som skapte liv rundt seg og mange deltok på trim for eldre. Nå er de fleste beboerne inaktive og det er ikke like lett å få kontakt da de har varierende grad av demens; rollen som besøksvenn har endret seg».

Lillian takker av som besøksvenn i Bærum Røde Kors, men vil fortsatt av og til ta turen til Stabæktunet «når helsen tillater det», for å spre litt glede blant beboerne i 2. etasje.

Vi takker Lillian for fantastisk innsats og engasjement!