Temakveld for Besøkstjenesten

To blide damer med diplom og blomster
Gudrun Lindtvedt ble tildelt diplom. Foto: Bærum Røde Kors

Onsdag 21. mars hadde Besøkstjenesten årets første Temakveld på Røde Kors-huset i Sandvika, der temaet var "Eldre på sykehjem – hvordan har de det?"

Leder for Besøkstjenesten, Liv Johansen, ønsket velkommen og deretter ble avtroppende leder av Besøksvenn med hund, Gudrun Lindtvedt, tildelt Norges Røde Kors sitt fortjenestediplom. Gudrun startet Besøksvenn med hund i 2010 etter modell fra London, og har bygget opp en populær aktivitet av høy kvalitet, som nå har spredd seg til hele landet. Vel fortjent heder og ære til Gudrun!

Besøksvennene fikk så litt informasjon om organiseringen av Besøkstjenesten i Bærum og hva våre frivillige bidrar med på sykehjem. Det er i dag 100 frivillige tilstede på sykehjem over hele Bærum, og disse gjør svært varierte oppgaver, bl.a. besøksvenn med hund, tralletjeneste, bibliotekstralle, hårklipp, sang, piano, yoga, quiz, høytlesning, bløtkakefester og busstur til Finnerudplassen. Oppdaterte ventelistetall for nye søkere ble også vist - hele 42 personer venter i dag på besøksvenn.

Deretter så de fremmøtte på en episode av serien "Helene sjekker inn", der NRK-programleder Helene Sandvik bor 5 døgn på Lørenskog sykehjem. I etterkant delte besøksvennene egne erfaringer med besøk på sykehjem, og hva Besøkstjenesten kan bidra med.

Tusen takk for hyggelig selskap!