Nes Røde Kors har cirka 22 aktive besøksvenner. Vår viktigste oppgave er å være medmennesker for de i bygda og som trenger litt oppmuntring. Vi ønsker å være tilstede for dem som trenger oss mest i vårt lokalsamfunn.
Våre aktiviteter
Besøke noen som trenger å snakke, enten hjemme eller på institusjon.
Handletraller på syke- og aldershjem.
Besøk med hyggetreff på våre institusjoner.
Følge pasienter og beboere til sykehus og legebesøk.
Jordbærdager og juletrefester på institusjonene våre.
Ut på tur med buss.
Hjelpe til når omsorgsboliger har sine egne tilstelninger.
Vi arrangerer også innsamlinger, basarer og ulike aktiviteter.
Pengene vi får inn brukes til å støtte lag, foreninger og enkeltpersoner. Vi støtter også større prosjekter i andre land hvor Norges Røde Kors er involvert.
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder for Omsorg v/ Eva Gjestvang E-post: evagj42@gmail.com Tlf: 41 40 14 66
I 2016 begynte vi med aktiviteten Besøksvenn med hund i Nes Røde Kors. Vi er i dag 5 godkjente besøkshunder.
En besøksvenn med hund er et medmenneske med en hund som er egnet som klappehund. I regi av Røde Kors, går du på besøk, på institusjoner og / eller til hjemmeboende. Vi går på besøk en gang i uken eller en gang annenhver uke etter avtale med institusjonen eller den hjemmeboende. Besøket varer i 45 – 60 minutter hvis man ikke er ute og går tur med en beboer, da bruker man gjerne lenger tid. Vi besøker gjerne tidligere hundeeiere som savner en hund å kose med. Vi prater sammen og samles om hund. Kontakten med hund har vist seg å ha en positiv helsemessig effekt.
For mer informasjon ta kontakt med:
Leder for Omsorg v/ Eva Gjestvang E-post: evagj42@gmail.com Tlf: 41 40 14 66
Nes Røde Kors Hjelpekorps ble godkjent i september 2019.
Røde Kors Hjelpekorps er den største frivillige aktør i den norske redningstjenesten og har mange tusen frivillige fordelt over hele landet. Røde Kors Hjelpekorps er frivillig samfunnsberedskap i praksis.
Hjelpekorpset skal være klare til å rykke ut med både redningsmateriell og personell når en mindre eller større ulykke, krise eller katastrofe inntreffer. Røde Kors Hjelpekorps har som primæroppgave å bistå ved søk- og redningsaksjoner i Norge. For å delta i redningsaksjoner må medlemmene være godkjent innen de relevante fagområdene.
Røde Kors Beredskapsvakt har som målsetting å kunne mobilisere personer som melder seg til frivillig innsats for lokalmiljøet dersom en alvorlig hendelse inntreffer.
Hva er Beredskapsvakt?
Aktiviteten beredskapsvakt har til hensikt å organisere kommunens innbyggere i forkant av en alvorlig hendelse. Røde Kors tilbyr gjennom beredskapsvakt et lokalt forankret konsept, hvor innbyggerne selv kan ta del i alvorlige situasjoner ved å hjelpe sine medmennesker med enkle og viktige oppgaver.
Nes Røde Kors Beredskapsvakt har samarbeidsavtale med kommunen om bistand ved eventuelle hendelser.
Hva gjør du som frivillig beredskapsvakt?
Beredskapsvakt er et lavterskeltilbud der man forplikter seg til å avsette en kveld i året til kvalifiserende opplæring. Etter gjennomført opplæring står man på en varslingsliste og vil bli kontaktet dersom det inntreffer en situasjon der det er behov for din innsats. Oppgaver du kan bli kontaktet for kan være:
Enkel, men viktig førstehjelp (bistå helsevesenet)
Informasjonspost ved evakuerte områder
Informasjon rundt varsling om utvikling i ras/flom-berørte områder
Trafikkavvikling
Organisere transport av folk, utstyr, mat og drikke
Utføre transportoppdrag
Drive mottakssenter og midlertidige forlegninger, forpleining,
Administrativt arbeid ved aksjoner som registrering og telefonering
Omsorg for berørte i en katastrofe
Hvilken opplæring får du?
Frivillige i Røde Kors Beredskapsvakt vil bli gitt opplœring i grunnkurs førstehjelp, psykososial førstehjelp og introduksjonskurs til Røde Kors bevegelsen.
Vil du bli frivillig eller ønsker mer informasjon?