Frivillige hjelpekorpsere og deres kjøretøy i skogen Vis bildetekst
Foto: Akelifoto - Åkesson

Hjelpekorps

Vi er et middels stort hjelpekorps og har frivillige som er utrykningsklare. Hjelpekorpset er i beredskap 24 timer i døgnet, og rykker ut på 30 minutter om noen skulle trenge oss.

Ønsker du å bli frivillig?

Som frivillig i hjelpekorpset får du gratis skolering. Alle gjennomfører en grunnopplæring, får sitt id-kort og blir godkjente hjelpekorpsfrivillige.

Som operativt medlem i hjelpekorpset har du mulighet til å delta på fagmøter. Her trenes det i kart og kompass, førstehjelp, bruk av samband og bruk av kjøretøy. I tillegg har vi korpsmøte med sosial aktivitet, informasjon og foredrag. Vi har også en hytte rett i nærheten av Spiralen, som av og til brukes til møtevirksomhet.

Hvor ofte:

Dette varierer med hvor ofte en blir utkalt. 

Eksempler på hva som kan skje i en aktivitet:

Søk etter personer som har gått seg bort, eller personer som ikke ønsker å bli funnet. Vi stiller også opp som sanitetsvakter på blant annet Strømsgodsets hjemmekamper, Tine-stafetten og ski-sprinten.

Opplæring:

Dette er den aktiviteten i Røde Kors som krever mest kurs. For å bli fullverdig hjelpekorpser må du gjennomføre følgende: kvalifisert førstehjelp(30 timer), sambandskurs(6 timer), og søk og redningskurs(ca. 30 timer). Videre har vi en rekke kurs på flere nivåer, blant annet; lederkurs, sambandskurs, kurs for ambulansepersonell, vannredningskurs, instruktørkurs og sminkekurs.

Personlige egenskaper:

Du bør være mentalt stødig da du kan komme borti hendelser som kan være tøffe. Du kan risikere å skulle hjelpe til med alvorlige ulykker. Du bør også kunne samarbeide godt og følge beskjeder du får fra leder.

Nødvendig språkkunnskap:

Bør kunne snakke bra nok norsk til å kunne gjøre deg forstått i en hektisk situasjon.

Kontakt:

Medlemskontakt hjelpekorps: medlem@drammen.redcross.no