Bli frivillig

Frivillig innsats er avgjørende for at samfunnet kan utvikle seg. Røde Kors har mange aktiviteter der du kan gjøre en innsats. Hos oss tilbys du god opplæring så du blir trygg i rollen som frivillig.

Fyll ut skjemaet under for å bli frivillig

Bli frivillig

Navn og adresseUnder finner du aktiviteter som Røde Kors har mange steder i landet. Sjekk gjerne ut hvilke aktiviteter som finnes i din lokalforening!

Aldersgrenser

For å delta som frivillig avhenger av type aktivitet du ønsker å melde deg på. Se de enkelte aktiviteter for mer informasjon om aldersgrenser. Det vil på generelt grunnlag variere fra 13 år og oppover. I noen tilfeller kreves også politiattest.

Medlemskap

Aktiviteter som HjelpekorpsBeredskapsvakt og visitor krever at du også er medlem. Alle øvrige aktiviteter har ikke krav til medlemskap. Som medlem støtter du aktivt gjennom kontigent lokale aktiviteter i ditt nærmiljø.

PS. Du må melde deg på som frivillig for å kunne delta på kurs og for å få tilgang til kurskatalogene. Her finner du de obligatoriske kursene alle frivillige må ta.

Nasjonale aktiviteter

Besøkstjenesten er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker.
Frivillige flyktningguider og flyktninger kobles sammen og møtes et par timer i uka og gjør ting sammen. Slik blir flyktningen kjent med språk, kultur og lokalsamfunnet.
Røde Kors Hjelpekorps er den største frivillige aktøren innen den norske redningstjenesten. Hjelpekorpset rykker ut på kort varsel og er alltid klar til innsats.
Mange barn får ikke de sosiale opplevelsene de trenger fordi familien strever økonomisk. Ferie for alle er et gratis ferietilbud til disse familiene.
Norsktrening er et lavterskeltilbud der flyktninger og innvandrere trener på norsk språk i en uformell sammenheng.
Å bo på asylmottak kan være ensidig, langtekkelig og frustrerende. Frivillige fra Røde Kors legger til rette for positive opplevelser for beboere på asylmottak.
På Røde Kors Leksehjelp får elevene hjelp til skolearbeid etter skoletid. Leksehjelp finnes både der du bor og som et digitalt tilbud.
Beredskapsvakt er et tilbud for medlemmer i Røde Kors. Du forplikter deg kun til å sette av en kveld i året til beredskapsopplæring. Etterpå står du på en varslingsliste og blir kontaktet ved behov.
I motsetning til mange andre livsviktige legemidler kan blod hverken kjøpes eller fremstilles kunstig. Derfor trenger vi mange blodgivere.
Barnegruppene i Røde Kors fremmer moro, mangfold og mestring ute i det fri.
Gjennom ordningen med vitnestøtte får vitner i rettssaker medmenneskelig støtte, veiledning og praktisk hjelp.
Kors på halsen er et gratis og anonymt samtaletilbud der barn og unge kan snakke om det de har på hjertet.
Røde Kors Ungdom er talsperson for unge i sårbare livssituasjoner og arbeider for økt forståelse, medmenneskelighet og toleranse.

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler