To elever titter i kamera Vis bildetekst
Foto: Drammen Røde Kors

Leksehjelp i Drammen

Dette er et gratis leksehjelpstilbud for elever på barneskole, ungdomsskole og videregående nivå.

Når og hvor:    

Leksehjelp ungdomsskole og videregående nivå: tirsdager kl. 16.45-19.45 (stengt i skoleferier). Aktiviteten avholdes i Røde Kors-huset vårt på Torgeir Vraas plass 4 på Strømsø Torg. På skrå ovenfor Vinmonopolet.

Leksehjelp Brandenga 4. trinn: onsdager kl. 14.00-16.00 (stengt i skoleferier). Aktiviteten avholdes på Brandenga skole. 

Leksehjelp Marienlyst 10. trinn: mandager kl. 16.00-18.00 (stengt i skoleferier). Aktiviteten avholdes på Marienlyst skole. 

Ønsker du å bli frivillig?

Som frivillig i Røde Kors må du gjennomføre vårt startkurs for nye frivillige. Varighet er 3 timer. Vi tilbyr egne relevante kurs for de som ønsker det. Kursene er gratis.

For å bli frivillig leksehjelper må du fremvise politiattest.

Hvor ofte?

Vi ønsker at du bruker minst 3 timer annenhver uke. 

Eksempler på hva som kan skje i en aktivitet:

Her hjelper vi til med elevenes lekser. Det hender at elevene ønsker å diskutere andre temaer enn det som er rent skolerelatert, som for eksempel jobbsøknad eller yrkesvalg.

Annen kunnskap:

I utgangspunktet holder det at man mestrer et eller flere fag, og kan kommunisere dette til elevene.

Personlige egenskaper:

Du bør være tålmodig og kunne forklare deg godt. Ingen spesielle krav, men man bør for eksempel ha forståelse for at ikke alle er like flink i alle fag. Det er også viktig at man går overens med andre frivillige.

Kontakt:

Dilú Matola e-post: dilu.matola@redcross.no