Tusen hjertelig takk for alle bidrag!

Da var årets TV-aksjon over og for en aksjon det ble! I følge offisielle tall pr. mandag ble det samlet inn hele 219,8 millioner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre for krig og konflikt!

Det er en økning på 36 millioner i forhold til fjorårets aksjon. Tusen takk til alle som bidro fra vårt fylke. Dere gjorde en fantastisk innsats! En ekstra takk går til alle våre flotte lokalforeninger som har brukt tid og krefter, både i tiden opp mot aksjonen og ikke minst på selve aksjonsdagen. Dere frivillige er gull verdt!

Noen tall

Buskerud som fylke samlet inn totalt litt over 10 millioner kroner. Det er stor oppgang fra i fjor, hvor vi samlet inn rundt 8 millioner kroner. Buskerud hadde også mye større bøssedekning i år sammenlignet med i fjor. Nesten alle roder i hele fylket ble dekket.

Gjennomsnittbeløp pr. innbygger i Buskerud ble kr. 36,47 - som er en flott økning fra 2015, hvor det var kr. 30,62. Av Buskerudbyene var det i Kongsberg det ble samlet inn mest pr. innbygger. Basert på innbyggertall var det Nes kommune som samlet inn mest i år, med kr. 86,68 per innbygger. Rollag kommune kom på andreplass med kr. 68,88 per innbygger. Det var også Nes som sto for de høyeste enkeltstående giverbeløpet, med Nes Barneskole som ga hele 103 564 kroner! Det var Svalbard kommune som samlet inn mest penger av i Norge, med hele 441 kroner i gjennomsnitt per innbygger.

Slik hjelper vi

Årets TV-aksjonsmidler skal gi livsviktig hjelp som mat, rent vann og helsehjelp til sivilbefolkning i ni land som i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som er bosatt i Norge.