Over 230 millioner til TV-aksjonen

Den endelige opptellingen er nå avsluttet, og TV-aksjonen 2016 - som var Røde Kors til låns - samlet inn hele 230 609 900 kroner. Tusen takk til alle som har bidratt til dette fantastiske beløpet!

Nyhetsmelding fra Røde Kors 28.12.2016:

TV- aksjonen 2016 samlet inn hele 230 609 900 kroner til ofre for krig og konflikt
 
Den endelige opptellingen etter TV- aksjonen er nå gjennomført. Det kom inn mye penger fra både næringslivet, menigheter, privatpersoner og skoler også i tiden etter aksjonsdagen. Røde Kors står klare til å gjennomføre arbeidet med å gi livsviktig hjelp til to millioner mennesker.
 
- Dette er helt fantastisk. Tusen takk til alle som har bidratt! Jeg er rørt, takknemlig og ydmyk på vegne av hele Røde Kors. To millioner mennesker vil nå få livsviktig hjelp, sier president i Røde Kors, Sven Mollekleiv.
 
De endelige tallene fra den årlige nasjonale dugnaden viser at landets skoler har satt rekord ved å ha samlet totalt inn over 7,9 millioner kroner. Det er 3,9 millioner kroner mer enn i fjor, nesten en dobling. Også P3-aksjonen satte ny rekord med 5,5 millioner. VIPPS ser ut til å bli den nye store digitale giverkanalen. I år ble det gitt hele 15 millioner via VIPPS.

Over 230 millioner samlet inn

Ved midnatt 23. oktober hadde det norske folk samlet inn 219,8 millioner kroner.  Opptellingen viser nå at hele 230,6 millioner kroner er samlet inn.
- Jeg er så utrolig glad over å se det fantastiske engasjementet folk viser for å hjelpe medmennesker. I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre løftet i flokk og sammen vært med på å gjøre en livsviktig forskjell for mennesker som er rammet av krig og konflikt, sier aksjonsleder Vibecke Østby.

Over 500.000 elever

Rekordmange barn og unge har i løpet av høsten lært om krig og konflikt gjennom TV-aksjonens undervisningsopplegg. 608 skoler og barnehager har gitt bidrag til TV-aksjonen, mot 324 i fjor.

-Det er svært gledelig å se at årets undervisningsopplegg for norske skoler har nådd over en halv million elever. Dette året utvidet vi også undervisningsopplegget til videregående skole slik at så mange elever som mulig i norsk skole skulle lære mer om hvordan det er for barn å vokse opp i krig og konflikt og lære at det finnes regler også i krig, sier Mollekleiv.

Livsviktig hjelp til to millioner

De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. I følge retningslinjene til NRK kan ikke Røde Kors bruke pengene før 2017. Alle innsamlede midler skal brukes innen 5 år. Det gjør det mulig å utføre hjelpen med kvalitet og langsiktighet.
 
- Alle bidrag kommer til å utgjøre en forskjell og vi skal sørge for at hjelpen kommer helt frem. Nå gleder vi oss til å komme i gang på nyåret med å gi livsviktig hjelp til to millioner mennesker, sier Mollekleiv.