Sommer, sol, aktiviteter og ferie

Denne våren og forsommeren har bydd på sjeldent mye sol og varme. Nå er vi inne i fellesferietiden, men Røde Kors har likevel fortsatt mange tilbud.

I juni kom Røde Kors-magasinet for Buskerud ut. Her omtalte vi mange av de fine lokale aktivitetene som tilbys rundt omkring i fylket vårt - og vi delte kontaktinformasjon dersom du skulle ønske å få tak i oss eller ønske å bli frivillig.

Vårt sentralbordnummer er: 22 05 40 00.

En herlig leir er gjennomført

Det er sommer og ferietid også i Røde Kors, men vi har likevel en rekke tilbud. Sankt Hans-helga var 128 barn og voksne samlet på årets store sommereventyr "BARK-leir" på Skinnesmoen i Krødherad. Her var det full fart med aktiviteter for barn 6-13 år, underholdning, leik og moro. Årets store overraskelse til ungene var at tryllekunstneren Daniel Larsen kom på besøk og hadde med seg flere hoppeslott og mange fantastiske aktiviteter. 

Ferie for alle

29. juli reiser vi med en gjeng på Ferie for alle til Tannishus i Danmark. Dette er et tilbud til barnefamilier med svak økonomi. Vi tilbyr også høstferie- og nyttårsopphold på Merket i Valdres.

Landsleir

Røde Kors Ungdom har sin landsleir i juli, og hit er alle ungdommer i alderen 13-30 år velkomne. Mer informasjon på www.rodekorsungdom.no

Lokale aktiviteter

Mange av våre lokale foreninger har et høyt aktivitetsnivå også om sommeren. De bistår med sanitetsvakter på ulike arrangementer, hvor de ofte også har stands og aktiviteter, de går på turer for å fremme integrering og de arrangerer leiropphold og ulike møteplasser. De som bl.a. går på besøk til ensomme og eldre, er flyktningguider eller besøker på institusjon og i fengsel gjør også dette gjennom hele året.

Hjelp til sommerjobb

Denne sommeren har Drammen Røde Kors fått til en avtale slik at de kan hjelpe de helt unge i alderen 14-18 år med å skaffe seg en sommerjobb. Foreningen kjenner ungdommene via skolen og ungdomshuset Fellesverket og kan være deres referanse og hjelpe til med å koble rett ungdom med rett arbeidsplass - samtidig som de har fått midler til å dekke halvparten av lønna til ungdommene. Et flott tiltak som vi er veldig stolte av å kunne tilby.

I kontinuerlig beredskap

Våre hjelpekorps er i beredskap året rundt, og kalles ut til søks- og redningsoppdrag på forespørsel fra politiet. 

Frivillige som ikke har konkrete oppgaver i sommervarmen - de lader batteriene for å være klare til dyst når ferien er over. Vi trenger alle litt fri!

Nå ønsker vi deg en riktig god og trygg sommer, minner om reglene for solvett, fjellvett, bade-/båtvett og alkovett og håper du vil støtte opp under alt det gode arbeidet som gjøres lokalt i Røde Kors der du bor - enten som støttemedlem og/eller som aktiv frivillig. I tillegg er det stas om du husker å trykke på Panto-knappen eller gi din grasrotandel til ditt lokale Røde Kors.

GOD SOMMER!