Felles bilde av frivillige og politiker Vis bildetekst
PÅ BESØK: Stortingspresident Masud Gharahkhani (f.v.) besøkte onsdag Geilo Røde Kors og Vegard Grue Tufte, Lasse Wahlstrøm, Kristian Brusletto Kjærholt og Arild Sjåstad. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)

– Røde Kors gjør mye fantastisk bra arbeid

Onsdag fikk de frivillige i Geilo Røde Kors besøk av stortingspresident Masud Gharahkhani.

Her fikk han blant annet en omvisning på Røde Kors-huset og i garasjen samt en innføring i hvordan de frivillige bruker dronen ute på søk- og redningsoppdrag. Til slutt ble han med de frivillige ut for å se skredforholdene i fjellet.

– Jeg er veldig opptatt av frivilligheten og Røde Kors gjør mye fantastisk bra arbeid i hele landet. Og i dag har jeg fått muligheten til å være med hjelpekorpset her i Hallingdal sammen med Arild og Vegard. Vi har vært ute og sjekket hvordan forholdene for snøen og det er viktig, for skal det skje skred må man ha kunnskap om området. Jeg er utrolig takknemlig for den jobben de gjør som kan redde liv og det er helt avgjørende, sier stortingspresidenten som imponert over den innsatsen Røde Kors gjør hver dag i hele landet.

Viser frem dronen
DRONEN: Kristian Brusletto Kjærholt (f.v) i Geilo Røde Kors viser stortingspresidenten hvordan dronen deres fungerer. (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)