Engasjerte personer Vis bildetekst
Aryan Sharma utfordret Kronprins Haakon til Fifa-kamp. (Foto: Ida Taule/ Røde Kors)

Kronprinsparet besøkte ungdom og frivillige på Fellesverket

Onsdag fikk Fellesverket hos Drammen Røde Kors storfint besøk av Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen.

Senterleder Dipali Gosain viste kronprinsparet rundt og de fikk også besøkt kafeen. I tillegg fikk de både sett og prøvd noen av aktivitetene som tilbys, som playstation, fussballbord og bordtennis. 

I regi av Drammen Røde Kors arrangeres det også ulike kurs. Denne dagen var det baristakurs for ungdom og kronprinsparet fikk selv en innføring i baristafaget. 

Fellesverket, som er et gratis aktivitetstilbud for ungdom i alderen 13-25 år, er et ungdomshus hvor ungdom kan lære og mestre - støttet av trygge voksne.

Personer som smiler bredt
Daglig leder i Drammen Røde Kors, Marie Stenstadvold, President i Norges Røde Kors, Siri Hatlen og lokalforeningsleder i Drammen Røde Kors, Hans-Petter Christensen, var veldig fornøyd med opplegget for dagen. (Foto: Ida Taule/ Røde Kors)

Populære aktiviteter 

Tilbudet i Drammen er et viktig tilbud i byen for å sikre at alle barn og unge har muligheten til å utvikle sitt fulle potensial uavhengig av familiens inntekt. De to meste populære aktivitetene på Fellesverket i Drammen er Sosial Møteplass og Arbeidstrening.

Sosial Møteplass fungerer som et gratis samlingssted for ungdom i alderen 13-18 år. Her tilbys et trygt miljø hvor ungdom kan tilbringe tid, få et kostnadsfritt måltid og delta i ulike underholdningsaktiviteter, inkludert biljard, bordtennis, gaming, lese bøker, og spille brettspill, med mer.

Arbeidstrening på Fellesverket skal gi ungdom ny kunnskap og mestringsfølelse. Dette gir deltakerne mulighet til å få verdifull erfaring som kan bidra til å styrke deres CV, få gode referanser og gi dem motivasjon til å fullføre utdanning og/eller gjøre dem mer attraktive på arbeidsmarkedet.

Spiller med ungdommen
Kronprinsparet ble utfordret av ungdommene til fussball på hvert sitt lag. (Foto: Ida Taule/ Røde Kors)

Snakket med ungdommene

Flere av ungdommene som benytter seg av tilbudet fikk også snakke med kronprinsparet.

Gjennom sitt beskytterskap har Kronprinsesse Mette-Marit fulgt arbeidet til Norges Røde Kors i flere år, og i februar 2020 besøkte hun Fellesverket i Sandvika. Siden den gang har Røde Kors åpnet slike ungdomshus i syv nye byer i Norge.

Under hele besøket var det fullt hus og man måtte regulere hvor mange som fikk komme inn i lokalene. 

I løpet av 2022 hadde de i overkant av 1100 unike ungdom innom og nesten 8000 besøk.