Frivillige pakker familiepakker. Vis bildetekst
Foto: Marie Stendstadvold

Hundrevis av familiepakker

Flere organisasjoner fikk henvendelser fra bekymrede familier i forbindelse med nedstengningen av samfunnet, og spesielt før påske.

Rett før påske ble Drammen Røde Kors invitert inn i et samarbeid med flere av byens organisasjoner. Målet var å levere ut mat og aktivitetspakker til barnefamilier som slet litt ekstra etter nedstengingen av samfunnet. Påsken sto for døren og vi ønsket å rekke ut en hånd til familier i hele Nye Drammen.

Drammen Røde Kors, ved daglig leder Marie Stenstadvold, fikk raskt en rolle som ansvarlig for logistikk og lister.

Det ble klart at Danvik folkehøgskole skulle brukes til pakkelokale, og varer ble bestilt. Frivilligkoordinator Anikken Hjelde laget et søknadsskjema, og veldig raskt tikket det inn søknader fra familiene rundt omkring i Nye Drammen.

Logistikk

Det var ikke vanskelig å finne flinke folk i Røde Kors. Lajla Findebotten i hjelpekorpset ble utpekt til å være ansvarlig for å få «pakkefabrikken» opp å stå, og det var en stor jobb med å planlegge bruken av lokalene, passe på smittevern og så organisere alle de frivillige etter hvert som de kom inn.

Lajla fikk med seg flere fra hjelpekorpset som sto på i de to ukene prosjektet varte. Så var det utkjøringen av alle pakkene, og her trådte norsktrener Øyvind Røgeberg Sørensen til. Det var en stor kabal for å få overlevert riktige pakker til riktige sjåfører, men etter noen dager ble systemene bedre og bedre.

Det ble til sammen levert ut cirka 650 matpakker, og like mange aktivitetspakker til barn i alle aldre.

Tusen takk til alle frivillige i Røde Kors som stilte opp!

 

Se også innlegget og flere bilder på Buskerud Røde Kors sin Facebook-side

Ordfører Monica Myrvold Berg var med og pakket blant annet brød til familiepakkene.
Ordfører Monica Myrvold Berg var med og pakket blant annet brød til familiepakkene. (Foto: Marie Stendstadvold/ Drammen Røde Kors)