Presidenten takker de frivillige Vis bildetekst
Anja Petrine Gangnæs, Jens Gunneng, Lars Kristian Selbekk og May Helle Teigen ble takket for innsatsen av president Robert Mood (i midten). (Foto: Glenn Thomas Nilsen/ Røde Kors)

Takket de frivillige for innsatsen

Marker Røde Kors ble nylig takket av sin kommune og Røde Kors-president Robert Mood for innsatsen de har lagt ned den siste tiden.

Som takk ble det blomster og mange gode ord fra både Marker kommune og presidenten.

Tilstede var Anja Petrine Gangnæs, May Helle Teigen, Lars Kristian Sellbekk og Jens Gunneng som ble invitert til en helt vanlig lunsj på Marker bo- og servicesenter. Men det de ikke visste, var at presidenten i Røde Kors også vært invitert for å takke dem.

– Jeg er lett å be når jeg skal hilse på flinke folk, sa Mood.

Har lagt ned stor innsats

Marker Røde Kors har lagt ned en betydelig innsats rundt koronasituasjonen den siste tiden. Blant annet har de ordnet slik at 25-30 medmennesker har vært i beredskap dersom behovet var der, vært ringevenner for dem som har brukt dagsenteret som ble stengt ned, og hatt grunnleggende smitteopplæring for rundt 350 personer.

I tillegg har de også ordnet slik at over 30 lag og foreninger i kommunen har vært i beredskap ved behov.

– Vi giret om for å gire opp da denne krisen inntraff. Vi gjør minst like mye som før, men ikke det samme. Det er hyggelig å komme ut og oppdage at kommunen takker og setter pris på det Røde Kors gjør. Dere har giret om og giret opp, dere var klare, sa Mood.

Får masse skryt

Virksomhetsleder for pleie og omsorg, Morten Aalborg skrøt også uhemmet av Marker Røde Kors og de frivillige.

– Dere har levert på absolutt alt dere har sagt dere skal levere på. Det er vi ikke vant til. Det å ha en sånn støttespiller som er så pliktoppfyllende og fremme i skoa som dere har vært det er jo helt unikt. Dere har avlastet Marker kommune mye og ta f.eks alle de smittevernskursene har holdt så har vi kunnet drive annen type kursing, sa Aalborg, som mener at Røde Kors har vært med på å skape trygget og sikkerhet for de ansatte i kommunen.

Se flere bilder på Østfold Røde Kors sin Facebook-side

Presidenten overrasker frivillige