God stemning på stand Vis bildetekst
Stor stemning på informasjonsboden til Akershus Røde Kors på landsmøtet i Lillestrøm i helgen (Foto: Robert Walmann/Røde Kors)

God stemning på Landsmøtet 2023

I helgen var Akershus Røde Kors vertsdistrikt for landsmøtet til Norges Røde Kors. – Vi har hatt spennende diskusjoner og tatt kloke valg, sier distriktsleder i Akershus Røde Kors, Kine Grande.

Flere hundre «Røde-Korsere» var i helgen på plass i Nova Spektrum i Lillestrøm for å sette ny humanitær kurs for de neste tre årene. Siri Hatlen fra Bærum ble valgt som president, nytt landsstyre ble valgt - og to nye visepresidenter er valgt inn. Det nye hovedprogrammet legger blant annet vekt på å styrke innsatsen mot klimakatastrofer og styrke betydningen av de humanitære verdiene.

Rikt tilbud i Akershus

Delegater og observatører fikk også oppleve den store informasjonsboden til Akershus Røde Kors. Her ble det vist frem alt fra droner til «sherrytralle». Sistnevnte er et tilbud til beboere på et sykehjem i distriktet.

- Vi har et rikt tilbud i Akershus. Fellesverket på Nesodden må nevnes. Det med samme med utlendingsinternatet på Trandum. Det mange ikke vet er at vi også stiller med beredskapsambulanse som tileggsberedskap sammen med helseforetaket i fylkeskommunen. Vi har mange hjelpekorps og et betydelig antall omsorgstjenester. For å nevne noe, sier Grande.

Ekstremt lærerikt

Også distriktsleder for Østfold, Robert Flobergseter var på plass med sin store delegasjon fra Østfold.

- Å være på landsmøtet er ekstremt lærerikt og morsomt. Det er også nyttig for oss organisasjonsfrivillige å få oppleve alle gode innlegg, replikker og ikke minst alle de ulike synspunktene som kommer frem på talerstolen. Det er gjort mange vedtak som styrker organisasjonen vår, og jeg er glad for at vi skal ha enda mer søkelys på de unge frivillige, sier han.