Alle deltagerne

Høstferie med Ferie for alle på Spidsbergseter

Hedmark Røde Kors arrangerte høstferie for barnefamilier på Spidsbergseter 8.-11.oktober.

Antallet søknader var rekordhøyt med tanke høstferieopphold, hjelpeapparatet søkte om opphold for 169 personer, vi hadde 49 plasser å tilby. Det er en forutsetning at familiene har levd med sårbar økonomi i tre år eller mer. Det at det søkes om tilbud til fler enn tidligere skyldes nok flere faktorer; vi når ut til flere familier som har ligget i grenselandet mht økonomisk sårbarhet i lengre tid og dermed sliter ekstra med økte kostnader og høy rente, og vi har fått flere nye kommuner på banen det siste året. Det siste er veldig viktig. Ferie for alle skal være et reelt tilbud uavhengig av hvilken kommune du er bosatt i. 

 Alle barn har rett til lek, hvile og fritid

Ferie for alle er mer enn en feriereise, det handler om å ikke bekymre seg for å ha nok mat på bordet i noen dager, det handler om å oppleve mestring gjennom å få muligheten til å gjøre ting du ikke har gjort før, det handler om å møtes og skape nye vennskap. Denne høstferien var ikke noe unntak i så måte, mange red hest for første gang, to barn lærte å svømme, to mødre lærte å strikke. Ferie for alle har et mål om å styrke familien som helhet, skape gode aktiviteter og minner som man kan ta med seg og bygge videre på i hverdagen.

Et barn og en voksen kvinne står sammen med en hest.
Hesteridning var populært blant barna på Ferie for alle.

 

Da barna ble spurt hjemreisen hva de vil huske best fra ferien, svarte en av dem «De nye vennene, bassenget, frokosten og hestene». Tilbudet om ridetur i fjellet med hester og instruktører fra Venavind var et høydepunkt for mange, men også en enkle kveldsaktiviteter som bingo og stollek skapte begeistring. 

De frivillige på Ferie for alle høsten 2023
Her er de frivillige som sørget for fine feriedager på Ferie for alle i høstferien. Fra venstre: Karen Johanne Falch, Karoline Hatlem, Afsane Ellahi, Mandana Malek Mahmoudi, Mona Bjørke.

Det var fornøyde barn og voksne som returnerte etter tre døgn på Venabygdsfjellet. “Takk”, sa en av mødrene, “jeg har ikke ordene jeg vil si, men dere forstår, takk!”. Hun la hånda på hjertet og øynene ble blanke. 

Nye opphold i 2024

På distriktskontoret er vi i gang med planlegging av neste år med i alt 10 familieopphold i Innlandet. Vi tar med oss erfaringene og tilbakemeldingene fra året som har gått, og jobber hele tida for å lage et godt og variert ferietilbud.