Kvinne i Røde Kors-klær i bruktbutikk

Brukt og lekkert i Røde Kors-butikk

Det yrer av liv i Røde Kors sin bruktbutikk i Elverum. Kundene har, som vanlig stått i kø utenfor døra. Butikken er åpen torsdag, fredag og lørdager.

I forkant av åpning på torsdager har leder Elisabeth Schrøder tatt bilder og lagt ut det nyeste «gullet» på sosiale medier.

- Ja, folk følger oss på Facebook og Instagram og står klare utenfor her får å få tak de beste godbitene. Og de er det mange av, sier Elisabeth Schrøder.

Stor innsats

Siden 2019 har Schrøder vært leder for butikken. På listen sin har hun 30 frivillige. Noen er der hver uke, andre innimellom når de har tid. Det legges ned en stor innsats hver eneste uke.

- Senest på tirsdag var vi 13 frivillige som jobbet her i fire timer hver for å sortere varer, vaske klær, rydde og gjøre butikken klar til åpning på torsdag. Det blir en del arbeidstimer, sier ledere.

Det er et omfattende lager som huser alle varene som doneres til dem. Godt merkede dører inn til boder med sko, klær sortert etter sesong, julesaker, kasseroller, servise og mye mer. Det er orden i systemet og alt er merket. Kundene skal få følelsen av å finne nye ting i butikken og det som ikke blir solgt innen fire uker, pakkes ned og sendes til Fattighuset i Oslo.  

En felles visjon

Det er viktig at butikken er fresh og det skal ikke lukt gammelt her, sier Schrøder. Mange av klærne vaskes. Det samme gjelder joggesko og bamser.

En givende hobby

Solvår Busch er en av de frivillige i butikken. Hun finner frem nye varer og sorterer på bakrommet denne dagen.

- Å være pensjonist er ikke noe å stå etter. Så etter at det ikke var bruk for meg i arbeidslivet så begynte jeg her. Det er både givende og sosialt, sier Busch. Schrøder er enig.

- Jeg brenner for denne butikken, og med all tiden jeg legger ned så må jeg det, for å holde tempoet oppe, avslutter Elisabeth Schrøder.