BARK Ringsaker: Yrende liv av barn og voksne i aktivitet

Barnas Røde Kors (BARK) i Moelv har et yrende liv av unger og frivillige som møtes hver uke.

Det hele startet egentlig med at Ringsaker Røde Kors hadde norsktrening en gang i uka. Da så dem at mange hadde med seg barna sine og det var et behov for å aktivisere barna, mens foreldrene fikk norskundervisning. På den måten ble BARK Ringsaker med tilhørighet i Moelv etablert.

Mange barn rundt et aktivitetsbord
Inne-aktiviteter er også kjærkomment innimellom, som å samles rundt et hobbybord.

Ville bli med i den fine gjengen

Silje Aasen Berg, som leder BARK forteller at hun ble med som frivillig da sønnen hennes på sju år ville være med i BARK.

- Jeg syns det var så koselig å være med der, at når jeg satt i svømmehallen med May som var leder da, meldte jeg meg like gjerne som frivillig. Jeg hadde også en kreftsyk sønn som da var 4 år, som ikke kunne være i barnehagen, men han fikk lov å være med på BARK da han var i form til det. Det ble også en pustepause fra en hard hverdag. Det var også fint for storebror å ha med lillebror på BARK og kunne få ha det gøy sammen, forklarer Silje.

En familie på tre kjører kanefart.
Det er populært for både små og store og delta på kanefart.

En aktiv forening

En gang i uken møtes den ivrige gjengen som består av inntil 20 barn og åtte frivillige. Aktivitetene er varierte, og nå på nyåret inviterte de frivillige til kanefart. Av andre aktiviteter nevner hun at de er mye ute, både aking, på skogsturer og rundt bålet. I tillegg har gjengen vært på både vitenskapssenteret, kommunens newtonrom og Prøysenhuset.

 

Skulle gjerne hatt flere frivillige

Ryktet om den veldrevne og artige BARK-klubben gjør at flere barn vil være med. Det synes Silje er stas. Med flere barn kommer også større ansvar og BARK-lederen skulle gjerne hatt flere voksne på laget.

Leder i Barnas Røde Kors, sammen med barn
Silje Aasen Berg, trives godt som leder i Barnas Røde Kors i Ringsaker. Her er hun sammen med sine egne barn.

- For ett år siden fikk jeg med min bestevenninne på laget og det er fint å gjøre noe så meningsfullt sammen. På BARK Ringsaker, er alle velkommen uansett hvilken bakgrunn du har. Og det er noe av det som er mest givende, er å se så mange forskjellige barn som danner sterke vennskapsbånd. Barn som heier frem hverandre, og utvikler seg sammen. 

- For oss frivillige er det utrolig viktig å skape gode relasjoner til barna og hverandre. Vi får muligheten til å se barn som sårt trenger en pustepause i hverdagen, og som bare trenger å være barn. Vi jobber for at barna kan senke skuldrene når de kommer til BARK. Vi skal bare ha det gøy og fint sammen. Hos oss er både store og små like mye verdt. Og dem klemmen som ofte kommer når vi sier hadet, er verdt alt sammen, avslutter Silje.