bergenforallekonsertFVgatemegling Vis bildetekst
Bergen Røde Kors Gatemegling er en konflikthåndteringsmetode som brukes på og av ungdom over hele landet. De frivillige gatemeglerne i Bergen var svært sentrale på Bergen for alle-uken.

Én frivillig organisasjon i Bergen er bra. Men når 10 slår seg sammen for å lage magi for ungdom i en uke til ende...

Da altså!

For en uke det har vært! Workshops om ytringsfrihet, jentekvelder, møteplasser, graffitiworkshops, kunst, basket, volleyball, åpne ungdomshus, grilling, DJs, fotballturneringer, kebab, musikkworkshop, konserter, konkurranser, utstillinger, manga, springbrett, tegnekurs, Ruptusfestival og action på Fysak.

bergenforallefifaFV
FIFA: Under Bergen for alle-uken utvidet ungdomshuset Fellesverket åpningstidene.

Når de frivillige i Bergen går sammen for å lage ungdomsmoro i en uke til ende, så blir det enormt bra.

Ja, og det beste av alt: Absolutt alt har vært helt gratis!

bergenforalleplanleggingmedfrivillige
PLANLEGGING: Bergen Røde Kors stilte med veldig mange frivillige på ungdomssatsingen forrige uke.

Dialogverter over alt

– Dette har vært utrolig givende. Det er utrolig fint å se at Røde Kors sine frivillige gatemeglere i Bergen kan brukes til dette. De syntes det var så givende og samfunnsnyttig å få bidra, sier Carina Hermansen, leder for Gatemegling-aktivitetene i Bergen Røde Kors.

bergen for alle gatemeglere
VIKTIGE FRIVILLIGE: Gatemeglerne i Røde Kors har vært helt sentrale under Bergen for alle-uken. Det er også denne frivilliggruppen av konflikthåndterere som har vært den desidert største av alle som har deltatt.

Hermansen har vært helt sentral i planleggingen og gjennomføringen, blant andre sammen med Vest politidistrikt, Bergen kommune, SLT (Samordning av lokale rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak), de frivillige og de øvrige organisasjonene i Bergen.

bergenforallehjelpekorpsigatene
TRYGGE GATER: Hjelpekorpset var med og gjorde gatene trygge i Bergen.

– Under SIANs markering på Tårnplass var 28 frivillige fra flere forskjellige organisasjoner til stede sammen med kommunens egne folk. Politiet, som vi har samarbeidet med i forkant, sa at de likte så godt å se frivillige over alt uansett hvor de snudde seg.

– Jeg synes vi fikk vist frem Bergen fra sin beste side denne uken. Vi er jo mange som brenner for at ungdommene i Bergen skal ha det fint og ha mange tilbud og aktiviteter. Forebygging er kanskje ikke så sexy, men nå fikk vi vist at det funker, sier Hermansen.

Byrådet i Bergen bevilget 180.000 kroner til Bergen Røde Kors for arrangementer i tilknytning til festivalen. I tillegg bidro Møhlenpris idrettslag, Kirkens bymisjon, V13, Bergen Assembly, Spillhuset i Bergen, KODE, Bergen Moské, SLT, KFUK/KFUM/Forandringshuset, Fysak, Bergen kommune og Vest politidistrikt.

BergenforalleFVperling
GOD STEMNING: I Kafé Kompis på ungdomshuset Fellesverket kan man gjøre mye mer enn å spise.

Byrådet på Fellesverket

Helt i starten av uken var byrådsleder Roger Valhammer på besøk på ungdomshuset Fellesverket i Gågaten.

– Denne uken viser Bergen seg frem fra noen av sine aller beste sider, sier Valhammer.

bergenforalle valhammer med per hanssen FV
GOD STEMNING: Byrådsleder Roger Valhammer fikk omvisning på Fellesverket av Per Henrik Hanssen i Røde Kors.

Han hadde med seg byråd for kultur, sosial og inkludering, Katrine Nødtvedt.

– Vi er veldig glade for engasjementet de frivillige organisasjonene har vist ved å sette sammen dette programmet. Vi vet at mange bergensere, ikke minst unge, engasjerer seg sterkt for antirasisme og inkludering, sier hun til Bergen kommunes egne nettsider.

roger valhammer katrine nødttvedt fellesverket
KAMP: Byrådsleder Roger Valhammer og kulturbyråd Katrine Nødtvedt besøkte Fellesverket i Gågaten i starten av Bergen for alle-uken, og fikk kjørt seg litt.

Et kjempestort samarbeid

Det er viktig å huske på at selv om dette ble koordinert på fellesen mellom ti organisasjoner, så er ungdomstilbudet i Bergen kjempebra til daglig også. Det skjer noe på en rekke arenaer hver uke, ikke bare i den som var.

bergenforalleFVbiljard
BILJARD: Et slag biljard mellom gode venner er det alltid tid til på Fellesverket i Gågaten.

– Det jeg er aller mest fornøyd med er at flere aktører har vært med og satt i gang arrangementer for ungdommer hele uken. Veldig gøy at også proffene i Hjelpekorpset var med, sier Hermansen i Røde Kors.

– Og tusen takk til Bergen kommune for midler til konsert og alt det andre, legger hun til.

bergenforallekonsertfV2
– Denne uken viser Bergen seg frem fra noen av sine aller beste sider, sier byrådsleder Roger Valhammer.