En gatemegler snakker til noen på gata. På ryggen står det skrevet gatemegler på genseren.

Gatemegling

I Røde Kors Gatemegling får ungdom redskaper til å løse konflikter på en konstruktiv måte uten bruk av vold.

Se om gatemegling finnes i en lokalforening nær deg

Skriv inn ditt postnummer eller velg fylke:


  Et blikk, ord sagt i sinne, misforståelser, rykter, utestengelse, erting. Små hendelser kan raskt vokse til store konflikter. Det kan være vanskelig å håndtere følelsene og reaksjonene som oppstår i en konflikt. Da kan det være lett å ty til vold, enten fysisk eller psykisk. I Gatemegling trener man på å gjenkjenne og uttrykke følelser og behov som oppstår i konflikter. Konflikt er ikke bare noe negativt, men også noe man kan lære av og vokse på som menneske.

   Løser egne og andres konflikter

  Grunntanken i Røde Kors Gatemegling er at ungdom selv er best egnet til å endre det som skaper utrygghet i miljøene deres. Gjennom opplæring i Gatemegling blir ungdom mellom 13 og 24 år rustet til å mestre egne konflikter og megle i andres. Ungdom er dyktige til å løse konflikter når det skjer, bare de har de riktige redskapene. Denne kompetansen er dessuten ettertraktet i arbeids- og organisasjonsliv. I mer omfattende konflikter der ungdom er involvert, vil også voksne gatemeglere kunne tilby meglingsprosesser.

  Trygge voksne

  Trygge, voksne frivillige bidrar som kursholdere, meglere og praktiske tilretteleggere i Gatemegling. Røde Kors Gatemegling samarbeider også med mange forskjellige lokale aktører som fritidsklubber, skole, utekontakt, politi, konfliktråd og flyktningmottak.

  For mer informasjon, ta kontakt med Mari Olsgaard (nasjonal rådgiver for Gatemegling) på e-post mari.olsgaard@redcross.no

  PS. For å ta gatemeklingskurs må du være registrert som frivillig.

   

  Krav til frivillige gatemeglere

  Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler