En gatemegler snakker til noen på gata. På ryggen står det skrevet gatemegler på genseren.

Gatemegling

I Røde Kors Gatemegling får ungdom redskaper til å løse konflikter på en konstruktiv måte uten bruk av vold.

Et blikk, ord sagt i sinne, misforståelser, rykter, utestengelse, erting. Små hendelser kan raskt vokse til store konflikter. Det kan være vanskelig å håndtere følelsene og reaksjonene som oppstår i en konflikt. Da kan det være lett å ty til vold, enten fysisk eller psykisk. I Gatemegling trener man på å gjenkjenne og uttrykke følelser og behov som oppstår i konflikter. Konflikt er ikke bare noe negativt, men også noe man kan lære av og vokse på som menneske.

Løser egne og andres konflikter

Grunntanken i Røde Kors Gatemegling er at ungdom selv er best egnet til å endre det som skaper utrygghet i miljøene deres. Gjennom opplæring i Gatemegling blir ungdom 13 - 25 år, rustet til å mestre egne konflikter og megle i andres. Ungdom er dyktige til å løse konflikter når det skjer, bare de har de riktige redskapene. Denne kompetansen er dessuten ettertraktet i arbeids- og organisasjonsliv. I mer omfattende konflikter der ungdom er involvert, vil også voksne gatemeglere kunne tilby meglingsprosesser.

Trygge voksne

Trygge, voksne frivillige bidrar som kursholdere, meglere og praktiske tilretteleggere i Gatemegling. Røde Kors Gatemegling samarbeider også med mange forskjellige lokale aktører som fritidsklubber, skole, utekontakt, politi, konfliktråd og flyktningmottak.

For mer informasjon, ta kontakt med Mari Olsgaard på e-post: mari.olsgaard@redcross.no

Krav til frivillige gatemeglere

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler