Bli frivillig Bergen Røde Kors

Info til nye frivillige i Bergen Røde Kors

Vi har alltid behov for frivillige i Bergen Røde Kors og du kan engasjere deg i over 40 ulike aktiviteter.

Hvordan blir jeg frivillig?

Det første du må gjøre for å bli frivillig i Røde Kors er å fylle ut dette skjemaet:

Bli frivillig

Navn og adresseEtter at du har registrert deg som ny frivillig, vil du motta en mail innen en uke med informasjon om veien videre.

Introduksjonskurs

For å bli frivillig i Bergen Røde Kors må du gjennomføre kurset Introduksjon til Røde Kors. Det er 2 måter du kan gjøre dette på:  

Dersom du allerede vet hva du vil gjøre som frivillig, (kanskje du har vært i kontakt med oss allerede); kan du ta kurset på nett her: Introduksjonskurs på nett. Kurset tar ca. en time, og du må opprette en bruker på nettstedet før du kan starte. Når du har gjennomført kurset på nett, sender du oss kursbeviset, slik at vi kan registrere dette.

Om du velger å ta kurset på nett er du nødt til å sende en mail til tone.mossefin@redcross.no med beskjed om hvilken aktivitet du vil være med på, samt kursbeviset slik at vi kan registrere dette. (det er til tider litt utfordringer mht nettkurset, så gi beskjed dersom du ikke får gjennomført kurset eller om du ikke får lastet ned  kursbevis

Dersom du er usikker på hvilket tiltak du ønsker å engasjere deg i, eller vil ha mer informasjon og svar på spørsmål om ulike tiltak, melder du det på et av våre kurs her: Påmelding til introduksjonskurs med infomøte. Kursene holdes i Småstrandgaten 6, 5. etasje med mindre annet er oppgitt. 

Videre opplæring

Innen to uker etter introduksjonskurset blir du kontaktet av ansvarlig for den aktiviteten du meldte interesse for. Da blir du invitert til en samtale, og/eller kurs som er spesielt relevant for ønsket aktivitet. I tillegg til opplæring, skal du få vite mer om hva aktiviteten går ut på, hva du kan forvente deg og hva Røde Kors forventer av deg.

Dersom du allerede har fullført Introduksjonskurset, og er tilknyttet en aktivitet, men mangler kurs i Psykososial førstehjelp eller førstehjelp, kan du melde deg på denne linken: Påmelding til kurs i psykososial førstehjelp og førstehjelp

NB! Du må melde deg som frivillig i Røde Kors før du melder deg på kursene våre. Gjør dette i skjemaet lenger oppe på denne siden.

Velkommen inn i Røde Kors-familien!

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler