6 glade kvinner i sommersol Vis bildetekst
Frivilliggjengen og koordinator Tonje Nesslin. På Merket ferieleir. Foto: Gry Olsen Tronvold/Røde Kors

Ferie for alle sommeren 2024

Informasjon om gratis ferieopplevelser for barnefamilier sommeren 2024

Sommerferien 2023 blir det ferieopphold på Jonatunet i Jondal, på Dyrkolbotn Fjellstove i Alver kommune og på Røde Kors senteret Merket i Valdres.
Familien bør være glade i å være utendørs og å være aktive da vi er mye ute. Det legges opp til aktiviteter for hele familien, med hovedfokus på barn i 6-13 årsalderen. 

Søknadsfrist 22. mai 

Hva dekker Røde Kors 

Røde Kors dekker felles transport til og fra feriestedene, og overnatting og mat er inkludert. Dere kan lese mer om de ulike feriestedene videre i saken. Det er ca. 50 tilgjengelige plasser per leir.

Oversikt over sommerens leirer

Ferieopphold #1: Merket: 24. - 28. Juni

Ferieopphold #2: Dyrkolbotn: 3. - 7. Juli

Ferieopphold #3: Merket: 3. - 7. Juli 

Ferieopphold #4: Dyrkolbotn: 15. - 19. Juli 

Ferieopphold #5: Jondal: 17. - 21. Juli

Ferieopphold #6: Jondal: 24. - 28. Juli

Hvordan søke om plass 

Familier kan ikke melde seg selv på, påmelding skjer gjennom en «påmelder». Dette kan være helsesykepleier ved barnas skole, kontaktperson i NAV, barnevern eller ansatt i en frivillig organisasjon.

Spørsmål? Ta kontakt med frivillighetskoordinator Tonje Nesslin på telefon 982 21 464 eller ffa.hordaland@redcross.no 

Jonatunet, Jondal 

Om stedet
Midt i Hardanger, med flott beliggenhet i Jondal, mellom Folgefonna og Hardangerfjorden, er Jonatunet et ideelt feriested sommer som vinter! Den lille bygda med 1100 innbyggere fremstår som inkluderende og vennlig.

I gangavstand fra Jonatunet ligger Jondal sentrum med butikker og kafeer, Vikafjøra badestrand med garderober og badstu, permanente grillmuligheter og volleyballbane. Det er en rekke korte og lengre merkede løyper i skog og fjell, fotballbane, klatrevegg, treningsmuligheter og på den 1,5 km lange Fredsstien er utplassert treningsapparater. Jonatunet disponerer kanoer for turer på Hardangerfjorden.

Kjøretid fra Bergen er ca. 2-2,5 time.

Boforhold
Alle familier får eget soverom med hyggelig, enkel standard. Det er vask på rommene, men det er ikke dusj/toalett på rommet, men det er flere dusj og toalett rom i alle etasjer.

Det er ikke mulig å lage mat på rommene, men det vil være tilgang på kjøleskap for oppbevaring av egen mat. Dette deles da med andre familier.

Det er flere oppholdsrom, samt bibliotek, treningsapparater, bordtennisbord og stor hage/park for hygge, lek og ballspill.

Hva kan du forvente av aktiviteter?
Nærheten til naturen i Jondal gjør det enkelt å fylle dagen med en rekke aktiviteter rett utenfor døren, eller spennende utflukter. På en Ferie for alle leir vil vi legge opp til bading på standen, kanopadling, tur til Bondhusvatnet (hvis været tillater), natursti, grilling, ballaktiviteter med mer.

Det legges opp til fellesaktiviteter hver dag, men det vil også være fritid/egentid for familiene.

Les mer om Jonatunet her:

Jonatunet bilde (002)

Dyrkolbotn Fjellstove    

Om stedet
Dyrkolbotn Fjellstove ligger i naturskjønne omgivelser, ca. 350 moh, midt mellom Bergen og Sognefjorden. Stedet ligger for seg selv, uforstyrret av butikker, kafeer og alpinanlegg. Området har variert natur, med fjell, vann, elver og fosser. Det vil ikke være mulig å gå til en butikk under oppholdet her, da nærmeste dagligvare ligger 25 km unna.

Kjøretid fra Bergen er ca. 1,5 time

Boforhold
Til vanlig er Dyrkolbotn en leirskole, med stor spisesal og flere felles oppholdsrom.

Alle familier får eget soverom med hyggelig, enkel standard. Det er dusj/toalett på alle rom. De fleste soverommene er over to etasjer, med trapper. Dette må spesielt foreldre med små barn være informert om, dersom de søker på leiropphold på Dyrkolbotn.

Internett: Det finnes internett i fellesområde, men ikke på rommene. Det er også kun Telenor som har dekning på stedet, slik at Ice/Telia kunder ikke har telefondekning.

Det er ikke mulig å lage mat på rommene, men det vil være tilgang på kjøleskap for oppbevaring av egen mat.

Det er flere oppholdsrom, biljardbord, bordtennisbord, fotballspill, og fine uteområder. Er vi heldige finnes det hester og geiter på området.

Hva kan du forvente av aktiviteter?
På en Ferie for alle leir vil vi legge opp til bading, kanopadling, gårdsbesøk, turer i nærmiljøet, friluftsliv med bål og grilling, ballaktiviteter med mer.

Det legges opp til fellesaktiviteter hver dag, men det vil også være fritid/egentid for familiene.

Les mer om Dyrkolbotn Fjellstove her: 

dyrkolbotn hester

Merket, Valdres 

Om stedet
Merket er et fjellsenter som ligger i Tisleidalen på fjellet mellom Gol og Fagernes. Stedet er avsidesliggende i vakre omgivelser. Nærmeste dagligvarehandel ligger ca. 30 minutters gåtur unna.

Senteret består av flere rehabiliterte, sjarmerende boenheter samlet i tun. Bygningene og rommene varierer fra mer moderne standard i hovedbygningen, til tunhytter og eldre bygninger med flersengsrom og enkel standard.

Kjøretid fra Bergen er ca. 6-6,5 time (inkludert pauser underveis)

Boforhold
Familiene vil bo på eget rom eller i egen hytte. Familiestørrelse avgjør romtype, så spesiell romtype/hytte kan ikke garanteres.
Hyttene har eget tekjøkken og rommene har tilgang til tekjøkken i fellesstue.

På Merket er det mulighet for å se TV i flere av fellesrommene, men det er ikke radio/TV på rom/hytter. Det finnes også et vaskerom med vaskemaskin og tørkemuligheter. Senteret har kiosk med enkle kioskvarer i resepsjonen.

Internett: Det finnes internett i fellesområder, men ikke på de fleste rom/hytter.

Hva kan du forvente av aktiviteter?
På en Ferie for alle leir vil vi legge opp til klatring, bading i elven, padling, båttur, natursti, vikingpark, pil og bue, samarbeidsaktiviteter med mer.

Det legges opp til fellesaktiviteter hver dag, men det vil også være fritid/egentid for familiene.

Les mer om Merket her:

masse båtaktivitet og bading
Kanopadling på Merket i 2021.

 

bli fast giver til barn og unge