Ekstremsportveko Voss Sven Mollekleiv

Presidenten åpnet Ekstremsportveko

Presidenten i Røde Kors, Sven Mollekleiv, inviterte både deltakere, publikum og frivillige under Ekstremsportveko til å bidra på verdens største dugnad under TV-aksjonen 2016.

-    Jeg håper dere alle vil være med å bære bøsser under årets TV-aksjon. På den måten kan vi vise solidaritet med de som lever under de verst tenkelige vilkår.


Presidenten i Røde Kors var invitert til å åpne Ekstremsportveko på Voss for å sette fokus på årets TV-aksjon som går til Røde Kors sitt arbeid for ofrene i krig og konflikt.


-    Sammen kan vi sørge for at hjelpen kommer helt frem til de aller mest sårbare, sier Mollekleiv.


Tuftet på frivillighet


Søndag gikk startskuddet for Ekstremsportveko på Voss hvor det konkurreres i ulike grener for ekstremsport, med deltakere fra 44 land. Presidenten benyttet anledningen til å hylle de frivilliges innsats.


-    Her får utøverne sprenge egne grenser, og ta sin egen sport til nye høyder, under trygge og sikre forhold, takket være arrangørene og de nesten 800 frivillige som gjør denne festivalen mulig.


Hundrevis trosset øsende regn for å få med seg åpningen med Røde Kors-presidenten, som egentlig skulle komme dalende fra himmelen, men ble stoppet av dårlig sikt.


-    Jeg fikk ikke hoppe denne gang, men «I’ll be back», lovet Mollekleiv.

Samarbeid med hjelpekorpset


Daglig leder i Ekstremsportveko, Sofie Torlei Olsen, forteller at innsatsen til hjelpekorpset er avgjørende for å kunne arrangere festivalen.


-    Vi har et tett og godt samarbeid med Røde Kors. Kunnskapen som hjelpekorpset bidrar med gjør at vi kan profesjonalisere og styrke vårt sikkerhetsarbeid.


Festivalsjefen ser også flere likhetstrekk mellom Røde Kors og Ekstremsportveko.


-    Vi er begge tuftet på dugnadsinnsats, og bruker naturen som vårt spillerom.


Hjelpekorpset er godt synlige gjennom hele uken, og ivaretar sikkerheten til både deltakere og publikum. I løpet av uken bidrar de med 600 imponerende dugnadstimer.


-    Hjertelig takk til alle frivillige som bidrar til å gjøre denne festivalen mulig. Frivilligheten er ikke bare viktig for demokratiet og samfunnet, det bidrar også til å gi livet mening, avslutter presidenten.