Beredskapsvakt Voss

Tar vare på letemannskapene

Dagene kan fort bli lange når man er ute på leteaksjon. Heldigvis finnes det beredskapsvakter som kan bidra.

Det var etter at Aida Kachiukas (40) og Tomasz Ziolkolowski (30) ble meldt savnet i forrige uke at det var behov for ekstra hjelp.

-  Når vi har to så omfattende aksjoner samtidig trenger vi noen som kan vare på letemannskapene, forteller Jens Petter Granvin fra Voss Lensmannsdistrikt.

Enkle og viktige oppgaver  

Til sammen var det over 100 letemannskaper i aksjon. Beredskapsvaktene fra Voss Røde Kors sørget for at alt det praktiske var lagt til rette for at mannskapene skal kunne redde liv, og hjelper til med enkle og viktige oppgaver som kommer i tillegg til selve redningsoperasjonen.

En av de frivillige som stilte opp var Per Helleve.

-  Jeg hadde ansvaret for kaffekokingen og stekte vafler forteller den spreke 70-åringen engasjert.

I tillegg til varme og Per sine vafler, fikk letemannskapene servert hjemmelaget betasuppe og pølser i potetstappe av beredskapsvaktene. Den spreke 70-åringen forteller at det er var utrolig fint å kunne være med å bidra.

-  Selv om helsen ikke tilsier at jeg kan være aktiv i leteaksjoner lenger er det utrolig fint at jeg også kan bidra.

Får lade batteriene

Aksjonsleder fra Voss Røde Kors Hjelpekorps, Bodil Reime Sørlie, var en av de som fikk smake på Per sine nylaga vafler. 

- Vi er avhengig av at noen tar vare letemannskapene som er ute i søk, forteller aksjonslederen.

Totalt la beredskapsvaktene ned 121 frivillige timer i løpet av tre dager. Ved å invitere til åpent hus fikk letemannskapene et sted der man kunne slappe av og lade batteriene innimellom søkingen.

- Beredskapsvaktene ordnet alt det praktiske uten noen innvendinger. Jeg er veldig imponert, avslutter Reime Sørlie stolt.