Hjelpekorps i bakken til Fløyen under Sykkel-VM i Bergen Vis bildetekst
Hjelpekorps i bakken til Fløyen under Sykkel-VM i Bergen. Foto: Olav Standal Tangen

Kjempeinnsats under sykkel-VM

Under sykkel-VM i Bergen leverte ni hjelpekorps fra Hordaland til sammen rundt 3500 dugnadstimer. De bidro til at arrangementet gikk så bra som det faktisk gikk.

Hjelpekorpsene har vært sanitetsvakter på faste poster og rundt omkring i Bergen gjennom hele VM, og på Sotra og i Øygarden de to dagene det var sykkelritt der.

– Dette har vært et fantastisk samarbeid mellom en rekke lokalforeninger og hjelpekorps, og Røde Kors har virkelig fått vise hva vi er gode for, sier leder i Hordaland Røde Kors, Nirmathan Tharmalingam.

Ni hjelpekorps fungerte godt sammen

Hjelpekorpsene i Bergen, Sotra og Øygarden var de som fikk i oppdrag fra arrangørene å stille med sanitetsvakter. De fikk bistand fra hjelpekorpsene i Os, Laksevåg, Fana, Arna og Åsane, Vossestrand og Norheimsund for å kunne dekke behovene.

– Det er fantastisk å se at et så stort prosjekt fungerer! Korpsene har hatt mye å gjøre, men det har heldigvis vært mest mindre skader og plastring, sier leder i distriktsrådet for Hjelpekorps, Kent Eivind Vorland.

Røde Kors også representert i samvirkesenteret

I tillegg til å ha vakt ute blant publikum, har Røde Kors gjennom hele VM hatt en representant i samvirkesenteret. Her satt representanter fra alle nødetatene samlet, for å sikre god kommunikasjon og best mulig samarbeid. Røde Kors sine representanter i senteret var svært fornøyde med prosjektet.

– I samvirkesenteret så man tydelig at det å ha alle ressurser samlet på en plass gjør det mye enklere å disponere ressurser til riktig plass. Det har vært veldig kjekt å se at dette fungerte så godt, sier Vorland.​