2 eldre kvinner og ung mann i sofa. Vis bildetekst
Besøksvenn Mads Holvik sammen med Solveig Dalland og Inga Fløysand, avbildet i 2017.

I 70 år har frivillige fra Røde Kors gitt av sin egen fritid - og kjempet mot ensomhet

I dag er FNs internasjonale eldredag. Eldre personer over 75 år er særlig utsatt for ensomhet. Det jobber våre frivillige besøksvenner for å lindre, hver uke, hele året.

I år feirer Røde Kors sin besøkstjeneste 70-årsjubileum! Rundt om i landet finnes det flere tusen frivillige besøksvenner som besøker mennesker både i private hjem og på institusjoner. De fleste besøksvenner har én person de besøker fast, som regel en time eller to i uka.

Bli besøksvenn, eller søk om å få en besøksvenn! 

Besøksvennen og den som får besøk bestemmer sammen hva de skal gjøre. De går turer eller gjør andre sosiale aktiviteter - eller treffes bare for å prate. Den ukentlige kaffekoppen med en besøksvenn er en verdi som vanskelig lar seg beskrive eller måle.

Besøksvennene lager også felles sosiale møteplasser som tilstelninger, turer, utflukter, trimgrupper og andre arrangementer. Besøkstjenesten utvikler seg stadig, og det finnes mange ulike tilbud og muligheter.

Besøksvenn med hund

Besøksvenn med hund har blitt en svært populær aktivitet. Det er et tilbud hvor frivillige bruker hunden sin til å glede mennesker med besøk. 

Over hele landet er ca. 600 besøksvenner med hundene sine på besøk hos mennesker som ønsker mer sosial kontakt med andre.

De frivillige er til stede på sykehjem, omsorgssentre og hjemme hos personer, på skoler og på andre steder det er spesielt behov for kontakt, lek og nærhet.

 Les alt om besøksvenn med hund her!