Babuhska figurer som viser liten gutt til eldre mann og alt i mellom Vis bildetekst
Gjennom hele livet fylles vi med kunnskap, opplevelser og historier. Vil du bli besøksvenn til en som er full av liv?

Over 1.000 eldre venter  på en besøksvenn

Besøksvenn er et tilbud for mennesker som av ulike grunner ønsker mer kontakt med andre mennesker. Som besøksvenn i Røde Kors bidrar du til en forskjell i hverdagen!

Mange mennesker i Norge savner en fortrolig venn.

Ensomheten kjenner ingen alder, og det finnes mange ensomme blant både eldre og yngre. Røde Kors Besøkstjeneste bidrar til å gjøre hverdagen lettere for flere av dem.

Om du ønsker en besøksvenn må du ta kontakt med din lokalforening direkte. Lokalforeningene finner du her!

Rundt om i landet finnes det om lag 10.000 frivillige besøksvenner som besøker mennesker både i private hjem og på institusjoner. De fleste besøksvenner har én person de besøker fast, som regel en time eller to i uka.

Besøksvennen og den som får besøk bestemmer sammen hva de skal gjøre. De går turer eller gjør andre sosiale aktiviteter - eller treffes bare for å prate. Den ukentlige kaffekoppen med en besøksvenn er en verdi som vanskelig lar seg beskrive eller måle.

Besøksvennene lager også felles sosiale møteplasser som tilstelninger, turer, utflukter, trimgrupper og andre arrangementer. Besøkstjenesten utvikler seg stadig, og det finnes mange ulike tilbud og muligheter.

Besøksvenn med hund

En liten hvit og brunflekket terrier med røde kors skjerf rundt halsen venter på godbit
Røde Kors Besøksvenn med hund skaper trivsel og glede for mennesker på institusjoner og hjemme.

Våre firbente besøksvenner har blitt en svært populær aktivitet der frivillige bruker hunden sin til å glede mennesker med besøk. Les alt om besøksvenn med hund her!

Tilbake til aktivitetstilbudene

Røde Kors Hovedprogram 2021-2023. Samfunnsmål: Liv i verdighet 2.3.6   Videreutvikle Røde Kors Omsorg med kompetanse og kapasitet til å respondere godt på behov i lokalsamfunnet..