Illustrasjon

Jubileumsfeiring og Røde Kors- samlinger!

Velkommen til en helg med faglig påfyll, kjekke frivillige og forsinket feiring av Hordaland Røde Kors 75 årsjubileum

Den 16. oktober 1946 ble vi samlet til ett Røde Kors distrikt, etter at vi fikk de første lokalavdelingene noen år tidligere. Lørdag 16. oktober 2021 fylte Hordaland Røde Kors 75 år og vi skulle ha feiret dette stort. Dette måtte vi utsette, men nå kommer vi sterkt tilbake!

En 75 årsdag er alltid verdt å markere. Kanskje mer enn noen gang er det nå både viktig og verdifullt å kunne glede seg til en frivilligsamling av den gode gamle sorten.

Hordaland Røde Kors gleder seg derfor over å kunne invitere deg til en innholdsrik jubileumshelg, med ledersamling for hjelpekorps, omsorgssamling, Treffpunktsamling, lokalforeningslederkonferanse, en fantastisk jubileumsmiddag, og mye mer.

Jubileumsmiddagen er en integrert del av jubileumshelgen og inkludert for alle som overnatter på hotellet fra lørdag til søndag. Les mer om festen, kostnader og påmelding i plussmenyen under. 

Detaljerte program for alle Røde Kors- samlinger og overodnet program for alle, finner dere nederst på siden i plussmeny. 

Foredragsholdere: 

Gisle Kavli leser i en bok

Historietimen
Vi starter helgen med et foredrag fra en av Norges beste historieformidlere.Gisle Kavli har hatt mange roller i Røde Kors. Gisle har jobbet i Røde Kors siden 1992 hvor han var daglig leder i Telemark Røde Kors frem til 2010. Etter det jobbet Gisle i Generalsekretærens stab. Men det kanskje flest kjenner han som er som primus motor i Solferinoreiser og skaperen av reisene til Italia.Så gjør deg klar til et sjelsettende foredrag der Gisle tar oss med tilbake til 1859 og gir oss historien om Henry Dunant, mannen som snublet inn i verdenshistorien, og la grunnlaget for denne flotte verdensomspennende organisasjonen vi alle er en del av.

Tid: fredag fra klokken 20:00 til 21:00 

Siri Lill pressebilde

Kommunikasjon i kriser
Siri Lill Mannes blir med oss på lørdagen. Hun er tidligere journalist og nyhetsanker i Tv2. Siden 2010 har hun vært daglig leder i Speaklab som hun startet sammen med Arne Møller. Mannes har ledet flere konferanser i inn- og utland, blant annet åpningen av OECDs Worlds Forum i Paris. Hun er aktuell som leder av Redningskonferansen 2023 (FORF), som skal holdes på Gardemoen i september. Siri Lill Mannes kommer til oss for å snakke om hvordan kommunisere i krisesituasjoner, med Ukraina og Zelenskyj som case.

Tid: lørdag 11. november klokken 11:30- 12:30 

Her finner du mer informasjon om samlingene

 

Samlingene vil arrangeres på flotte Quality hotel Edvard Grieg:

 

Påmelding innen 11. oktober