Mio er frivillig i Bodø Røde Kors

- Gir mye glede å være frivillig i Bodø Røde Kors!

Helt siden skoledagene har Mio (32) vært engasjert i ideelle organisasjoner. Da han ble spurt om å bli frivillig i Bodø Røde Kors, var svaret: Ja, selvsagt!

Steffen Mio Kristiansen fra Nesodden traff en nordlending på Parkenfestivalen i 2012, og det ble full klaff. Han ble betatt av både jenta, byen og naturen rundt, og etter noen år som avstandskjærester, tok Mio flyttelasset med seg til Bodø. Som nyinnflyttet i byen spurte en bekjent av han om han hadde lyst til å bli frivillig i Bodø Røde Kors.

Tør å spørre!

– Det var nok ekstra lett å spørre meg, siden jeg har hatt verv i ideelle organisasjoner siden ungdomsskolen, smiler Mio.

- Å være frivillig gir mye tilbake!

Mio Steffensen, frivillig i Bodø Røde Kors

For Mio har det alltid vært viktig å utrette noe positivt utover seg selv. Vervene og jobbene han har hatt som leder i Operasjon Dagsverk og Natur og Ungdom er eksempler på det. Jobb og frivillig arbeid har han kombinert med økonomistudier.

– Jeg tror at det kan være en terskel å spørre andre om de vil bidra som frivillig, at vi er redde for å få et nei. Folk er jo så travle i dag. Det var jo bare å spørre meg, og jeg sa ja med en gang!

Mio er ikke i tvil om at å være frivillig gir mye tilbake.

Leksehjelp til barn og unge og Ferie for alle

Leksehjelp til barn og unge var den første aktiviteten Mio deltok på som frivillig. Han stortrivdes ettermiddagene med regnestykker og glosepugging sammen med ungdommene.

Etter hvert ble Mio frivillig på Ferie for alle, som er Røde Kors sitt ferietilbud for lalvinntekstfamilier med barn. Da reiser en gruppe frivillige på en 4 dagers reise i skoleferiene sammen med familier som ikke har mulighet til å reise på egen hånd. Målet er å gi barna gode ferieminner for livet, hvor reisemålet gjerne ligger i hjemfylket.

Å få være frivillig på Ferie for alle er en like stor opplevelse for oss frivillige, som for deltakerne.Jeg vil beskrive det som et ferieeventyr! Minnene fra Ferie for alle er blant mine fineste, forteller Mio.

Han har vært på tur med familier i vakre Steigen og Namskogan familiepark. Voksne og barn har badet, fisket og sløyd egen fisk. På lyse sommerkvelder har store og små spilt fotball. For det skjer noe når det er leken og ikke prestasjon som står i sentrum. På Ferie for alle er barna i et miljø hvor det oppleves som trygt å teste ut nye ting.

– Det er de små tingene som skaper de største og fineste minnene, som et strålende smil etter fotballkampen eller brettspillet, legger Mio til.

Trygg voksen

Alle som vil bli frivillig i Røde Kors deltar på et oppstartkurs om hvordan Røde Kors arbeider og verdier. De som skal jobbe med barn og unge må ha en politiattest. Ut over det handler det om å være en trygg voksen og sunn fornuft. Andre frivillige deler mer enn gjerne av sin kunnskap og erfaringer.
Mio har engasjert seg ytterligere i Røde Kors. Han er også med på å arrangere sosiale tilstelninger, som bingo, en gang i måneden. Det er en populær aktivitet som er hyggelig både for dem som er innsatt og de frivillige.

– Jeg pleier si at terskelen for å bli frivillig i Røde Kors er lav, men de frivillige må være skikkelige folk. For de som er usikre på om dette er noe for dem, så får alle som melder seg som frivillig en samtale med en rådgiver Bodø Røde Kors for å avdekke forventninger og ønsker hos begge parter, forklarer han.
I Bodø har Mio også vært ansatt som assisterende daglig leder i Nordland Røde Kors. Selv om Mio trivdes godt i Nordland Røde Kors, fant han ut at han ville gjøre noe helt annet for et år siden. Da begynte han på Avinors internasjonale flygelederutdanning i Praha.

Pause som frivillig

Mens Mio er i Praha, har han pause som frivillig frem til høsten. Da kommer han etter planen tilbake til Bodø, og frivillig arbeid igjen.

– Det er fleksibelt å være frivillig. Det er fint å kunne pause frivilligarbeidet en periode det ikke passer, som mens jeg studerer i Praha. Så kan jeg komme tilbake når jeg har mulighet til å bidra igjen, understreker han.
Mio anbefaler også andre å bli frivillig i Bodø Røde Kors.

– Jeg innrømmer gjerne at å være frivillig gir like mye glede for meg selv som for andre. Tenk så dumt det hadde vært om jeg hadde takket nei til å være med, og gått glipp av så mye positivt i livet mitt?

Mål trygg oppvekst
Røde Kors' samfunnsmål nr. 3 er TRYGG OPPVEKST

Vil du også bli frivillig i Bodø Røde Kors?
Registrer deg på mittrodekors.no

Teltleir i Steigen på Ferie for alle
Å få være frivillig på Ferie for alle er en like stor opplevelse for oss frivillige, som for deltakerne.. Jeg vil beskrive det som et ferieeventyr! Minnene fra disse turene er blant mine fineste, forteller Mio. Bildet viser teltleiren på ferie i Steigen.
Mio med fisk på Ferie for alle
Målet for Ferie for alle er å gi barna gode opplevelser i trygge rammer. Også Mio fikk utfordret seg selv med å lære å sløye sin egen fisk.
SUP på Ferie for alle
På Ferie for alle får barna prøve ulike aktiviteter og oppleve mestring.