Hjelpekorpset med de tre nye skredsøkerne etter redningsaksjonen Vis bildetekst
Fra venstre Vegard Holen, Anette Gaaserud, Jonas Nordvoll, Ragnhild Octavia Østberg, Andreas Sjursheim, Marius Saunders og Christian Jørgen Rasmussen i Bodø Røde Kors sammen med de tre skredsøkerne som ble kjøpt inn for pengegaven fra to skiløpere som ble reddet ned fra Kvalhornet i januar.

Tre nye skredsøkere til hjelpekorpset

Som takk for hjelpen donerte to skigåere en pengegave til hjelpekorpset. Pengegaven ble til tre nye skredsøkere.

To skiløpere ble fanget av dårlig vær på Kvalhornet utenfor Bodø i slutten av januar, og fikk hjelp fra Bodø Røde Korps hjelpekorps for å komme seg trygt ned fra fjellet. Som takk for hjelpen donerte skiløperne en pengegave til hjelpekorpset til tre nye skredsøkere.

Henning Hansen, leder for hjelpekorpset i Bodø, forteller at de rykket ut på redningsoppdraget i 17-tiden denne januardagen. Da var det helt mørkt.

- Det var stor skredfare i området på grunn av værforholdene, så vi rykket ut med tre frivillige fra hjelpekorpset. En av dem var vår fagekspert på skred, forteller han.

Det endte heldigvis godt denne gangen. Etter å ha fått litt varme i kroppen og støtte fra hjelpekorpset, kunne skiløperne følges trygt ned fra fjellet.

- Gleden og takknemligheten fra de som har fått hjelp er en veldig hyggelig del av bergingsoppdrag som dette. Det var ekstra hyggelig at skifølget fra Kvalhornet donerte en pengegave til hjelpekorpset etter hendelsen. Tusen takk! sier han videre.

For gaven har Bodø Røde Korps hjelpekorps anskaffet hele tre nye skredsøkere til fremtidige bergingsoppdrag. Skredsøkerne gir ekstra trygghet for både hjelpekorpset og alle som ferdes i fjellet vinterstid.

Hjelpekorpsleder Henning har en oppfordring til alle som skal ut på tur:

- Sjekk værvarslet og følg med på skredvarslene på varsom.no først. Været snur raskt, og uforutsette ting kan skje, så pass også på å ta med ekstra klær og utstyr!

Har du lyst til å bli frivillig i Røde Kors?
Les mer her

Røde Kors samfunnsmål nr. 2 v2.jpg