Røde Kors og Tine inviterer til vennefrokost 22. oktober

Vil du bli med på vennefrokost?

God integrering mellom flyktninger og lokalsamfunn handler om å møtes for å bli kjent. Lørdag 22. oktober kl 11 stiller vi med mat, drikke og folk som er nysgjerrig på å bli kjent med deg. Kommer du?

 I anledning TV-aksjonen 23. oktober, som i år skal gå til Røde Kors, arrangerer Røde Kors og TINE vennskapsfrokoster på 22 asylmottak rundt om i Nordland lørdag den 22. oktober.

Å samles rundt et måltid er en hyggelig måte å komme i kontakt og starte et vennskap på, uavhengig av språk, kultur og livssituasjon. Det er nettopp det vi håper at skal skje denne dagen.

Vennefrokost - lokasjoner
Her skal vennefrokostene i Nordland arrangeres. I noen kommuner arrangeres mer enn én frokost, da det er flere asylmottak i kommunen. Foto: Skjermbilde fra www.tine.no/vennefrokost

 

Et løft for å fremme integrering og inkludering

Det arrangeres vennefrokoster på over 80 asylmottak i hele landet den 22. oktober. I praksis hele det norske folk inviteres til å samles rundt et måltid for å bli bedre kjent med flyktningene.

Røde Kors oppfordrer alle som bor i nærheten av ett av disse arrangementene til å benytte anledningen til å bli kjent med noen av flyktningene som bor i nærmiljøet.

Et måltid et et universelt symbol på det å knytte bånd, uansett hvor i verden en kommer fra. Nettopp derfor er dette en fin arena å møtes på!

Vennefrokostene er samarbeid mellom Røde Kors, Tinemelk og asylmottakene. Frivillige fra Røde Kors bistår mottakene under arrangementet – og Tinemelk bekoster frokostene.

Vel møtt!